2024. 03. 01. Péntek Albin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Kék hírek

Öt évet kapott az erőszakos trafikrabló

Nem jogerősen 5 év börtönbüntetésre ítélte a Pécsi Járásbíróság azt a 38 éves férfit, aki idén nyáron egyetlen éjszaka alatt megpróbált kirabolni egy dohányboltot, illetve megvert és kifosztott két hajléktalant.

  • Öt évet kapott az erőszakos trafikrabló

A trafikban az eladótól 50 ezer forintot követelt, de az eladó ellenállt, így a férfi zsákmány nélkül távozott. A vádlott mindhárom bűncselekmény elkövetését beismerte. Az ügyész azonban súlyosbításért fellebbezett, így az ügyet másodfokon a Pécsi Törvényszék tárgyalja.

Július elsején lépett hatályba az új eljárási törvény, aminek célja az eljárások gyorsítása és egyszerűsítése volt. Egy ilyen szabály, hogyha az előkészítő ülésen a vádlott beismeri a felelősségét, és lemond a tárgyalásról, akkor a bíróságnak nem kell a bizonyítási eljárást lefolytatnia. Ilyen esetben azonban kötve van a vádirati tényálláshoz és az abban leírt minősítéshez. A bíróság ez esetben így járt el– ismertette az ítéletet Hajdu István, a Pécsi Járásbíróság bírája. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!