2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Kék hírek

Összetörte az autót, majd megállás nélkül továbbhajtott

A Kecskeméti Járási Ügyészség cserbenhagyás vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövető tavaly a két ünnep között Kecskeméten autóval közlekedve előzés során felhajtott a belső forgalmi sáv szélén kialakított járdaszigetre, majd az úttestre visszatérve nekiütközött a mellette szabályosan haladó jármű bal orrának. Annak ellenére, hogy az ütközést észlelte, a vádlott megállás nélkül továbbhajtott.

  • Összetörte az autót, majd megállás nélkül továbbhajtott

A vádirat szerint a többszörösen büntetett ceglédi férfi 2021. december 27-én, délután, Kecskeméten, a párhuzamos közlekedésre alkalmas Izsáki úton a városközpont irányába haladt gépkocsival, majd a vele azonos irányba közlekedő személygépkocsi előzésébe kezdett. Mivel ennek során járművét nem az út vonalvezetésének megfelelően kormányozta, előbb nekiütközött, majd felhajtott a forgalmi sávokat elválasztó járdaszigetre. Az úttestre visszatérve ezután járműve elejével nekiütközött a mellette szabályosan elhaladó személyautó bal oldalának. A balesetben nem sérült meg senki.

A vétkes sofőr annak ellenére, hogy az ütközést észlelte, nem állt meg és a helyszínről anélkül távozott, hogy meggyőződött volna arról, hogy az összetört jármű vezetője megsérült-e, segítségnyújtásra szorul-e.

A baleset azért következett be, mert a vádlott az előzésre, az útviszonyoknak megfelelő közlekedésre és baleset esetén a megállási, segítségnyújtási kötelezettségre vonatkozó KRESZ szabályokat megszegte.

Az ügyészség a többszörös visszaesőnek számító férfit cserbenhagyás vétségével vádolja és ezért vele szemben elzárás kiszabását, valamint közúti járművezetéstől eltiltását indítványozza. A jelenleg más ügyben jogerős fegyházbüntetését töltő vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság hoz döntést.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Nemzeti csapatunk nyerni megy Izlandra

Nemzeti csapatunk nyerni megy Izlandra

A magyar férfi kosárlabda-válogatott Reykjavíkban vívja első Eb-selejtezőjét, majd három nappal később hazai pályán fogadja az olasz együttest.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!