2024. 05. 25. Szombat Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Mágnás Miska 13:00

Kék hírek

Őrizetbe vettek ötven pakisztáni férfit, akik egy rendőrőrsöt megostromolva meglincseltek egy gyanúsítottat

A pakisztáni rendőrség letartóztatott "legalább 50" férfit, mert a hatóságok gyanúja szerint rész vettek egy istenkáromlás miatt őrizetbe vett férfi elrablásában és meglincselésében - közölték pakisztáni tisztviselők hétfőn.

  • Őrizetbe vettek ötven pakisztáni férfit, akik egy rendőrőrsöt megostromolva meglincseltek egy gyanúsítottat

Múlt szombaton több száz feldühödött muszlim férfi rohanta le Pakisztán legnépesebb tartománya, Pandzsáb Nankana megyéjében a varburtoni rendőrség épületét, ahol a Korán meggyalázásával gyanúsított, Varis néven azonosított 30 éves férfit a saját biztonsága érdekében őrizték. Miután a tömegből néhányan a rendőrőrs falain keresztül létrán bemásztak és belülről kinyitották a rendőrség kapuját, a benyomulók feldúlták az épület helyiségeit, rendőröket sebesítettek meg, majd meglincselték Varist. Mire a helyszínre érkezett az erősítés, a tömeg már az őrizetes holttestének elégetésére készült.

A rendőrség feloszlatta a tömeget, majd vizsgálatot indított a támadás résztvevőinek azonosítására. A rendőrkapitányság vezetőjét és a kerületi főfelügyelő-helyettest hanyagság vádjával leváltották.

A hatóság közlése szerint a több száz fős tömeg tagjait az dühítette fel, hogy az istenkáromlás vádjával korábban már bebörtönzött Varis újabb bűncselekményt követett el azzal, hogy nyilvánosan mutogatta és dobálta a Korán egyik példányát, amelynek lapjaira a feleségét és önmagát, valamint kést ábrázoló képeket ragasztott. Ennek néhány szemtanúja már akkor bántalmazta Varist, mielőtt a férfit a helyi rendőrség - közlésük szerint saját biztonsága érdekében - őrizetbe vette.

Az istenkáromlás a pakisztáni törvények szerint halálbüntetéssel is sújtható.

Feldühödött hívek 2021 decemberében egy Pakisztánban dolgozó Srí Lanka-i gyárigazgatót vertek halálra és égettek el, miután istenkáromlással vádolták meg. Egy keresztény házaspárt Pandzsáb tartományban tévesen vádoltak ugyanezzel, a tömeg mégis meglincselte őket, föld maradványaikat egy kemencében elégetve találták meg.

A pakisztáni kormányra régóta komoly nemzetközi nyomás nehezedik, hogy változtasson az istenkáromlásra vonatkozó törvényeken. Nemzetközi és pakisztáni jogvédő csoportok szerint a vallási kisebbségek megfélemlítésére és személyes leszámolásokra is gyakran használják a blaszfémia vádjának alkalmazását.

 

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor Bulgária elnökével tárgyalt

Orbán Viktor Bulgária elnökével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Karmelita kolostorban fogadta Rumen Radev bolgár köztársasági elnököt - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Már nem túlélőket, hanem csak holttesteket keresnek + videó

Már nem túlélőket, hanem csak holttesteket keresnek + videó

Szerdán délután a rendőrség munkatársai megtalálták a verőcei hajóbaleset egyik áldozatának holttestét. A testet Budapesttől 40 kilométerre emelték ki a Dunából. A tragédia többi áldozatát továbbra is keresi a rendőrség és a katasztrófavédelem.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!