2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Kék hírek

Ököllel ütötte idős, beteg nagyapját

A Debreceni Járási Ügyészség súlyosabban minősülő rablás és testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki ittasan bántalmazta nagyapját azért, hogy megszerezze a pénzét.

  • Ököllel ütötte idős, beteg nagyapját

A vád szerint a 28 éves férfi az édesanyjával és 74 éves, látássérült és más betegségben is szenvedő nagyapjával él együtt nyírábrányi otthonukban. A vádlott 2021. március 21-én 17 óra körül ittas állapotban érkezett haza, a ház konyhájában tartózkodott a nagyapja, aki szintén ittas volt.

A vádlott kiabálni kezdett a férfival, és felszólította, hogy adja át neki a nála lévő pénzt. A sértett ennek nem tett eleget, ezért a vádlott többször ököllel megütötte a sértett fejét és testét.

Az idős férfi ezután sem adta át a nála lévő pénzt, hanem kérlelte a vádlottat, hogy engedje el. Ennek a férfi végül eleget tett, a sértett pedig kiment a házból, és a közelben lakó rokonaihoz ment segítséget kérni, akik értesítették a mentőszolgálatot.

A vádlott a bántalmazása folytán a sértett egyik bordája eltört, az arcán, fején és mellkasán pedig zúzódásos sérülései keletkeztek. A sértett csonttöréses sérülése négy hét alatt gyógyult.

A férfit a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság által lefolytatott nyomozás során őrizetbe vették, majd a Debreceni Járásbíróság elrendelte a letartóztatását.

A Debreceni Járási Ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő vádlottal szemben a bűncselekmény elhárítására idős koránál és fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének kísérlete és ugyanígy minősülő súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a járásbíróság a vádlottat fegyházbüntetésre ítélje és mellékbüntetésként tiltsa el a közügyek gyakorlásától. Vádiratában a járási ügyészség a büntetés konkrét mértékére is indítványt tett arra az esetre, ha a járásbíróság előkészítő ülésén a vádlott beismeri tettét és lemond a tárgyaláshoz fűződő jogáról.

Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ismét bíróság előtt Muki, a magyarcsanádi lány gyilkosa

Ismét bíróság előtt Muki, a magyarcsanádi lány gyilkosa

Elkezdődött annak a makói férfinak a pere hétfőn a Szegedi Törvényszéken, aki tíz hónappal azután, hogy szabadult a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt rá kiszabott büntetéséből, tavaly tavasszal megpróbálta megfojtani nővérét.
Halálos lakástűz volt Apcon

Halálos lakástűz volt Apcon

Lakástűzben meghalt egy ember advent első vasárnapján a Heves vármegyei Apcon - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!