2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Kék hírek

Nyolc év az ámokfutó rablónak

Jogerősen 8 és fél év börtönt kapott az a Tolna megyei férfi, akit ittas vezetés és rablás miatt ítéltek el. A 22 éves vádlott részegen okozott halálos balesetet, majd néhány hónappal később úgy megverte egyik ismerősét, hogy a kórházban belehalt sérüléseibe.

  • Nyolc év az ámokfutó rablónak

Kilenc hónappal később szintén részegen kirabolta, majd úgy megverte ismerősét, hogy agyzúzódás és roncsolódás miatt a kórházban meghalt. Első fokon 8 és fél év börtönt kapott. Az ügyész ennek helybenhagyását indítványozta.

„Figyelembe véve nyilván azt is, hogy itt két halálos eredménnyel végződő cselekményről is van szó – amelyhez még egy szintén igen súlyos bűncselekmény – rablás is társul. Tehát mindezekre figyelemmel a középmértéket meghaladó büntetés nem eltúlzott” – mondta Fekete Tünde, a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség ügyésze.

Az utolsó szó jogán a vádlott azt mondta, ismerőse megtámadta, ő csak védekezett.

„Az, hogy megütöttem a sértettet sajnos, és bekövetkezett ez a dolog ez valóban igaz, de azért ütöttem meg, mert ő is megütött engem” – mondta a bíróságon S. László vádlott.

A Tábla helybenhagyta a Szekszárdi Törvényszék elsőfokú ítéletét.

„Az ilyen személyiségű vádlottal szemben a törvény szigorával kell fellépni, és maximálisan egyetértünk azzal, hogy a középmértéket valamelyest meghaladó mértékű szabadságvesztést szabott ki az első fokú bíróság. Semmi indokát nem látjuk annak, hogy ezt a büntetést enyhítsük” – mondta Makai Lajos a Pécsi Ítélőtábla tanácsvezető bírája.

A vádlott több mint két éve előzetes letartóztatásban van, így legkorábban 2022-ben szabadulhat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Korábbi ígéreteivel ellentétben - úgy tűnik - mégis EP-képviselő akar lenni Magyar Péter? A kérdésről látszólag megszavaztatja a támogatóit, a szavazásnál azonban csak a képviselői mandátum felvétele melletti érveket hozott fel. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Elfogtak egy Németországban körözött férfit Siklóson

Elfogtak egy Németországban körözött férfit Siklóson

Elfogtak egy 39 éves férfit Siklóson, akit Németországban köröztek emberrablás és túszejtés, fegyveres rablás, valamint más súlyos bűncselekmények miatt - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hétfőn a police.hu oldalon.
Mától országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség

Mától országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség

Mától egy hétig országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség, hogy kiszűrjék az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülőket - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!