2021. 10. 28. Csütörtök Simon, Szimonetta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 07:00

Kék hírek

Nyolc év az ámokfutó rablónak

Jogerősen 8 és fél év börtönt kapott az a Tolna megyei férfi, akit ittas vezetés és rablás miatt ítéltek el. A 22 éves vádlott részegen okozott halálos balesetet, majd néhány hónappal később úgy megverte egyik ismerősét, hogy a kórházban belehalt sérüléseibe.

Kilenc hónappal később szintén részegen kirabolta, majd úgy megverte ismerősét, hogy agyzúzódás és roncsolódás miatt a kórházban meghalt. Első fokon 8 és fél év börtönt kapott. Az ügyész ennek helybenhagyását indítványozta.

„Figyelembe véve nyilván azt is, hogy itt két halálos eredménnyel végződő cselekményről is van szó – amelyhez még egy szintén igen súlyos bűncselekmény – rablás is társul. Tehát mindezekre figyelemmel a középmértéket meghaladó büntetés nem eltúlzott” – mondta Fekete Tünde, a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség ügyésze.

Az utolsó szó jogán a vádlott azt mondta, ismerőse megtámadta, ő csak védekezett.

„Az, hogy megütöttem a sértettet sajnos, és bekövetkezett ez a dolog ez valóban igaz, de azért ütöttem meg, mert ő is megütött engem” – mondta a bíróságon S. László vádlott.

A Tábla helybenhagyta a Szekszárdi Törvényszék elsőfokú ítéletét.

„Az ilyen személyiségű vádlottal szemben a törvény szigorával kell fellépni, és maximálisan egyetértünk azzal, hogy a középmértéket valamelyest meghaladó mértékű szabadságvesztést szabott ki az első fokú bíróság. Semmi indokát nem látjuk annak, hogy ezt a büntetést enyhítsük” – mondta Makai Lajos a Pécsi Ítélőtábla tanácsvezető bírája.

A vádlott több mint két éve előzetes letartóztatásban van, így legkorábban 2022-ben szabadulhat.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Kerékpáros migránsok Alsónyék térségében

A külföldieket a rendőrök visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. 2021. október 27.

Nem megy „Szabadiba”

Az eltökélt tolvaj és a határozott biztonsági őr párharcából utóbbi került ki győztesen. 2021. október 27.

Karambolozott az embercsempész, aztán továbbhajtott – elfogták

A brazil férfi Kiskunmajsán volt egy baleset okozója egy furgonnal, ám megállás nélkül elmenekült a helyszínről. 2021. október 27.

Legfrisebb híreink

Kiképzésen a gripen pilóták

A kecskeméti Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Gripen pilótái október 25-e és 28-a között, gyakorló repüléseket hajtanak végre.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!