2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kék hírek

Nagyon durva csalási trükkre hívja fel a hatóság a figyelmet

A Nemzeti Védelmi Szolgálat arról adott hírt közösségi oldalán, hogy már az ő nevükben próbálnak csalók bűncselekményeket elkövetni.

  • Nagyon durva csalási trükkre hívja fel a hatóság a figyelmet

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) facebookos oldalán így fogalmaznak: "Már a Nemzeti Védelmi Szolgálat nevében is próbálkoznak csalók! Egy újabb módszerrel próbálják megszerezni áldozataik pénzét a csalók, méghozzá úgy, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat zöld számát felhasználva telefonálnak és magukat rendőrnek kiadva – adatlopásra hivatkozva – arra próbálják rávenni az áldozatukat, hogy az összes pénzüket vegyék ki a bankszámlájukról és azt egy bankautomatán keresztül, az általuk „biztonságosnak” megadott számlára fizessék be. A befizetés megkönnyítése érdekében Viberen keresztül a Magyar Nemzeti Bank logójával ellátott üzenetet küldenek egy QR kóddal. A telefonáló folyamatosan nyomás alatt tartja, illetve fenyegeti a sértettet arra hivatkozva, hogy amennyiben nem működik együtt, eljárás indul ellene a nyomozás akadályozása miatt."

Az NVSZ posztja így folytatódik: "Nyomatékosan felhívjuk a figyelmet, hogy sem a Nemzeti Védelmi Szolgálat védelmi tisztjei, sem a rendőrség munkatársai soha nem kérnek senkit arra, hogy a bankszámlájáról minden pénzt vegyen ki, vagy egy másik számlára tegye át a pénzét!"

A szakszolgálat végül ezzel zárta üzenetét: "Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat zöld száma kizárólag bejelentésre szolgál, arról hívást nem indítunk!"

Forrás: NVSZ / Facebook

Fotó: NVSZ / Facebook

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!