2022. 07. 02. Szombat Ottó napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Kék hírek

Megakadályozott egy tömegmészárlást egy nő Amerikában: elővette a fegyverét és agyonlőtte az ámokfutót

Félautomata fegyverrel támadt egy 37 éves férfi egy 30-40 fős társaságra a nyugat-virginiai Charlestonban, az Egyesült Államokban. Az egyik bulizó, egy nő az engedéllyel tartott fegyverével agyonlőtte, megmentve a barátai életét.

A 37 éves Dennis Butlerre korábban rászóltak, hogy hagyja abba a száguldozást a lakópark környékén, mert gyerekek is játszanak arrafelé, írja a BBC. Később visszatért, és egy félautomata fegyverrel célba vette a csoportot, majd tüzet nyitott a bulizókra. Az egyik bulizó, a nő ezt észrevette, elővette az engedéllye tartott fegyverét, és leterítette az ámokfutót, aki belehalt a sérüléseibe. A támadó büntetett előéletű volt, így legálisan nem kaphatott volna fegyvert. A rendőrség szerint a nő megmentette a társai életét. Nem árulták el a nevét, azt viszont igen, h nincs rendvédelmi múltja, tehát pl. nem rendőr, vagy volt rendőr. 

"Törvényesen viselte a fegyverét, és ahelyett, hogy elfutott volna a fenyegetés elől, szembenézett a veszéllyel és több életet is megmentett" - mondta a rendőrségi szóvivő. A nő a lövöldözés után a helyszínen maradt, és együttműködik a nyomozókkal. A rendőrség szerint nem emelnek vádat ellene, jogos önvédelemből lőtt. 

Az eset a hét eleji texasi iskolai lövöldözés után történt. Egy tizenéves fegyveres 21 embert - köztük 19 gyereket - ölt meg egy texasi általános iskolában egy legálisan vásárolt félautomata puskával. A támadás, amely az elmúlt évtized legsúlyosabb iskolai lövöldözése volt Amerikában, újból kirobbantotta a fegyverviselésről szóló vitát, amelyet az Egyesült Államok alkotmánya biztosít az amerikai állampolgároknak. Ennél az esetnél viszont életet mentett a nő alkotmányos joga, hogy fegyvert tarthat magánál.

Fotó: Illusztráció - DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP/DANIEL BOCKWOLDT

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!