2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Erdély és Románia

Következik:

Európai Híradó 04:00

Kék hírek

Még tizennyolcan vannak kórházban a buszbaleset sérültjei közül

A legtöbb buszbaleset vezetéstámogató rendszerek használatával megelőzhető lenne - nyilatkozta a HírTv-nek egy haszonjármű-szakértő. A szlovák autópályán történt hétfői tragédia sérültjei közül még tizennyolcan vannak kórházban. A baleset körülményeit még vizsgálják, a szlovák rendőrség ismeretlen tettes ellen indított büntetőeljárást.

  • Még tizennyolcan vannak kórházban a buszbaleset sérültjei közül

21-en súlyosan, 37-en könnyebben sérültek meg, egy ember pedig meghalt a balesetben, melynek pontos okait még vizsgálják. A szlovák rendőrség ismeretlen tettes ellen indított büntetőeljárást, általános veszélyeztetés bűntette miatt.

Szakértők szerint a legtöbb buszbaleset megelőzhető lenne, az elmúlt két évtizedben ugyanis sokat fejlődtek a vezetéstámogató rendszerek. Ha ebben a buszban is lett volna hasonló, akkor érzékelhette volna, hogy a jármű túl közel kerül az előtte haladóhoz.

Az unióban 2016-óta az új buszokat már csak sávelhagyásra figyelmeztető és vészfékező rendszerrel lehet forgalomba helyezni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!