2023. 09. 21. Csütörtök Máté, Mirella napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Kék hírek

Lezárt akta: autóbusz ajtajába rúgott

A rendőrök vádemelést javasolnak egy 33 éves férfival szemben.

  • Lezárt akta: autóbusz ajtajába rúgott

Fotó: police.hu

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra 2021. június 11-én kora reggel egy férfi bejelentést tett arról, hogy az általa vezetett, Kulcs és Dunaújváros közötti útvonalon közlekedő csuklós autóbusz ajtajának szélvédőjét Rácalmáson, a Petőfi Sándor utcában lévő buszmegálló előtt egy számára ismeretlen utas betörte. Elmondta, hogy a jármű külső tükrében és a belső kameráján látta, amint egy férfi leszállását követően a nyitott állapotú ajtót talppal nagy erővel megrúgta, majd ezt követően nagy puffanást hallott. A buszt azonnal leállította, leszállt, és a jármű hátuljához sietett, de addigra az elkövető a helyszínről eltávozott.

A bejelentést követően a dunaújvárosi egyenruhások haladéktalanul a helyszínre mentek, és adatgyűjtésbe kezdtek. Az elkövető felkutatására tett intézkedésük egy órán belül eredményre vezetett, a 33 éves dunaújvárosi férfit kézre kerítették, és a rendőrségre előállították.

A férfit a nyomozók rongálás és garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, melynek során beismerő vallomást tett. Tettét azzal indokolta, hogy a leghátsó ajtónál szerette volna elhagyni a buszt, azonban leszállási szándékát hiába jelezte, a jelzőgomb nem működött. Emiatt eggyel előrébb kellett mennie, ahol éppen kinyílt az ajtó, leszállt egy utas, majd ő is lelépett. Ebben a pillanatban azonban a kétszárnyú ajtó már csukódott is vissza, és a kezével ellentartva tudta csak elhagyni a járművet, ezért az ajtóba rúgott.    

A rendőrség az ügy vizsgálatát a napokban befejezte, és a keletkezett iratokat az illetékes ügyészségnek továbbította.

Police.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

A robbantó csapdába csalta a kivonuló egységeket

A robbantó csapdába csalta a kivonuló egységeket

Élet-veszélyes állapotban vannak az esztergomi robbantásban megsérült rendőrök. A hatóság négy és fél órán keresztül tárgyalt a robbantóval. A férfi készült a bűncselekmény elkövetésére, mert mielőtt felrobbantotta volna a gázpalackot, az ingatlanban benzint locsolt szét. Végül a házba belépő TEK-esekre robbantotta az épületet. A nyomozó-ügyészség több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés miatt indított nyomozást.
Komolyabb közműtartozást halmozott fel az esztergomi robbantó

Komolyabb közműtartozást halmozott fel az esztergomi robbantó

Az esztergomi robbantó tartozást halmozott fel az elektromos művek felé, és abból adódó félelmében fenyegetőzött házának felrobbantásával, hogy kikapcsolják nála az áramot. A helyszínről Juhász Milán kollégánk tudósított a Híradóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!