2020. szeptember 27.,
vasárnap, Adalbert napja

Letartóztatták az érdi tömegverekedés gyanúsítottjait

2020. augusztus 2., vasárnap 17:05

Letartóztatták ma az érdi tömegverekedés tizenkét gyanúsítottját. A nyomozati bíró harminc napra rendelte el a kényszerintézkedést, amely indokolt esetben meghosszabbítható. Kutyákkal, több tucat rendőr zárta le vasárnap a Budapest Környéki Törvényszék előtti területet. Csütörtökön este két család verekedett össze egy érdi benzinkúton, ennek során egy ember meghalt.

Kutyákkal, több tucat rendőr zárta le vasárnap a Budapest Környéki Törvényszék előtti területet. Erre a bíróságára hozták az érdi benzinkúton történt tömegverekedés és késelés gyanúsítottjait. A gyanúsítottak közelébe a hozzátartozóikat sem engedték a rendőrök. Ők az épület előtt várták, hogy láthassák a családtagjaikat.

Két nyomozási bíró elé vitték a gyanúsítottakat, két férfi kezén még vasárnap is lehetett látni a verekedés nyomait.

Csütörtökön este egy enyingi és egy érdi család tagjai - akik távoli rokonságban vannak egymással - egy korábbi konfliktus miatt csaptak össze egy érdi benzinkúton. Először csak köveket dobáltak, majd ásók és egy kés is előkerült. Az egyik felvételen az látható, ahogyan egy szürke gépjármű lassítás nélkül megy neki egy férfinek, aki a szélvédőre csapódott, majd ugyanez az autó másodpercekkel később egy másik embert is elütött tolatás közben. Az összecsapásban egy gázpisztoly is elsült többször.

A gyanúsítottak között vannak többszörösen büntetett előéletűek, akik ellen jelenleg is több büntetőeljárás folyik.

Az enyingi társaság, még az indulás előtt, ezzel a videóval üzent az érdieknek.

Az eset után a halálra késelt 50 éves – vélhetően az érdiekhez tartozó – férfi fia pedig bosszút esküdött és ezt a videót tette közzé a Facebookon - írta a 888.

A benzinkút biztonsági kamerájának felvétele

HírTV

 

18

Figyelem! Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek.

  • Ha ön elmúlt 18 éves, az "Elmúltam 18 éves" gombra kattinthat, és a tartalom az ön számára elérhető lesz.
  • Ha ön nem múlt el 18 éves, kattintson a "Nem vagyok még 18 éves" gombra, így ez a tartalom az ön számára nem lesz elérhető.