2023. 02. 06. Hétfő Dorottya, Dóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

A herceg - Esterházy Pál 11:05

Kék hírek

Légpuskával lőtte meg a szomszéd macskáját

A Debreceni Járási Ügyészség állatkínzás vétsége és más bűncselekmény miatt emelt vádat két vitatkozó szomszéd ellen.

  • Légpuskával lőtte meg a szomszéd macskáját

A vádirat szerint 2022. augusztus 20-án a délelőtti órákban az idősebb férfi elkövető a debreceni otthonának udvarán tartózkodott, amikor a telkén észrevette a szomszéd macskáját. A férfi ezért magához vette a légpuskáját és rálőtt az állatra, amit eltalált, a lövedék a combcsont mögött hatolt a macska testébe.

Az állat a lövés után elszaladt, de gazdája nem sokkal később észlelte, hogy házikedvencét meglőtték, ezért átment a szomszédjának háza elé és kérdőre vonta a férfit, hogy ő adta-e le a lövést. Az elkövető elismerte tettét, ami miatt a két férfi veszekedni kezdett, majd a vita hevében pofon ütötték egymást.

 A vádlottak kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A megsérült macska orvosi ellátásra szorult, amely során a lövedéket eltávolították testéből. Az állat felépült, ugyanakkor a Debreceni Rendőrkapitányság nyomozása során megállapították, hogy az idősebb vádlott magatartása alkalmas volt arra, hogy az állat maradandó egészségkárosodását, vagy pusztulását okozza.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettüket beismerő elkövetőket társtettesként elkövetett garázdaság vétségével, az idősebb férfit továbbá állatkínzás vétségével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést, melyben az idősebb vádlott ellen felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki, az állat tulajdonosát intézkedésként bocsássa próbára, továbbá az elkövetéshez eszközül használt légpuskát és az elhasznált lövedéket kobozza el.

A fényképen a meglőtt állatról készült röntgenfelvétel látható.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A világ legjobbjai között a BRFK Jerusalema-tánca

A világ legjobbjai között a BRFK Jerusalema-tánca

A világ legjobb 70 produkciója közé választották a Budapesti Rendőr-főkapitányság Jerusalema-táncát. Juhász Milán kollégánk Horváth Orsolyával, a tánc betanítójával, balesetvizsgálóval beszélgetett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!