2020. február 27.,
csütörtök, Edina napja

Késsel rendezték a vitát Szegeden az egyetemi könyvtárban

Magyar Nemzet

2019. szeptember 17., kedd 18:51

Egy embert megsebesített, többet pedig fenyegetett egy férfi szombaton este a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központban (TIK) – erősítette meg a Délmagyar információit a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Azt írták, hogy a támadó összeveszett a körülötte lévőkkel. A sértettet – akiről nem árulták el, hogy nő, vagy férfi – a kezén sebesítette meg, ő nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A Szegedi Rendőrkapitányságon felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult büntetőeljárás. A gyanúsítottat a rendőrök őrizetbe vették és kérték letartóztatását.

Az esetet követően a Délmagyar beszélt több olyan hallgatóval is, akik ugyan szemtanúi nem voltak az eseménynek, de csoporttársaiktól értesültek arról, mi történt.

Egyikük elmondta, csoporttársaitól úgy tudja, hogy két arab fiú szólalkozott össze, majd egyikük féltékenységből késsel sérülést okozott a másiknak. Egy 23 éves lány is hasonló beszámolót kapott barátaitól, az ő értesülései szerint a késelő a társa kezét sebesítette meg. A vegyésztan hallgató lány szerint megdöbbentő, hogy csaknem tragédiához vezetett a féltékenység.

A portál megkeresésére a Szegedi Tudományegyetemtől azt a tájékoztatást adta, hogy szombat este fél nyolc körül a TIK harmadik emeletén szóváltás és dulakodás alakult ki két hallgató között, amely során egy kisebb vágóeszköz is előkerült.

Az SZTE biztonsági szolgálat munkatársai azonnal a helyszínre értek, ahol az ellenállást nem tanúsító és együttműködő feltételezett tettest a földszintre kísérték és átadták az időközben kiérkező rendőröknek. A sértett a kéztenyerén sérült, elsősegélyben részesítették a biztonsági szolgálat munkatársai. Az SZTE biztonsági szolgálat, a diszpécser szolgálat, illetve a rendőrség és mentők hatékony együttműködésnek köszönhetően szakszerűen és gyorsan sikerült a kialakult incidenst kezelni – áll az egyetem Délmagyarországhoz eljuttatott közleményében.

A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatják!

Délmagyar.hu alapján Magyar Nemzet