2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Amerika magyar grófja

Következik:

Híradó 12:00

Kék hírek

Kávét öntött a bíró arcába, másfél évet kapott a maffiózó fia

A maffiózó fia felfüggesztett börtönt kapott hivatalos személy elleni erőszak miatt, amiért inzultálta az apja eljárásában ítélkező bírót.

Bíróság elé állítás, azaz egyszerűsített eljárás keretében ítélkezett a hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsított ifj. Portik Tamás ügyében szerdán a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

Ahogy a Mandiner is beszámolt róla, a Fenyő-ügyben megvádolt, majd elítélt Portik Tamás fia, apja egyik január végi tárgyalása előtt inzultálta az ügyben eljáró törvényszéki bírót.

Az egyébként családjával Svájcban élő fiatalabbik Portik a tárgyalás előtt számon akarta kérni az általuk törvénytelennek tartott eljárást, de Póta Péter bíró nem állt szóba vele. 

Portik ezután elállta a bíró útját, majd végül kávéval arcon öntötte. 

A férfit a rendőrök vezették el a helyszínről, majd az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki és kezdeményezte letartóztatását. 

A bíróság ennek helyt adott, majd később ennek határidejét meghosszabbította, így Portik saját, mostani tárgyalásáig rács mögött volt. 

Ifj. Portikot kommandósok hozták a tárgyalásra bilincsben. A vádlott részletes vallomást tett, amelyben kitért apjával való nem túl felhőtlen viszonyáról is. Mint mondta apjának próbált ügyvédet találni, de senki nem vállalta már a többszörösen elítélt apjának védelmét. 

Vallomása szerint a tárgyalás előtt beszélni akart a bíróval, hogy az ügyvédhelyzetről kérdezze, de ő nem állt szóba vele. 

Elismerte, hogy feldúlt állapotban volt, ugyanakkor azt vallotta, hogy nem szándékosan öntötte le a bírót, hanem valaki meglökte. 

A bíróság végül bűnösnek mondta ki Portikot, a váddal megegyezően, hivatalos személy elleni erőszak bűntettében, ezért másfél év szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását három évre felfüggesztette. 

teljes cikk a Mandiner honlapján olvasható.

Fotó: Getty Images

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!