2022. 11. 28. Hétfő Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Kék hírek

Ittasan, riasztópisztollyal próbált kifosztani egy benzinkutat

Jogerősen öt év börtönbüntetésre ítélt a Győri Törvényszék szerdán egy férfit, aki 2017 májusában ittasan, riasztópisztollyal megpróbált kirabolni egy téti benzinkutat – tájékoztatott a bíróság szóvivője.

  • Ittasan, riasztópisztollyal próbált kifosztani egy benzinkutat

Havasiné Kulcsár Petra elmondta, hogy a férfi ellen rablás bűntettének kísérlete, közúti veszélyeztetés bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emeltek vádat.

A törvényszék hat hónappal enyhítette az ügyben első fokon eljáró Győri Járásbíróság határozatát, valamint fegyház helyett börtönbe kell vonulnia a férfinak.

A férfi a tényállás szerint 2017 májusában este alkoholfogyasztás után, az arcát egy maszkkal elfedve ment a téti benzinkútra. A benzinkút boltja addigra bezárt, csak egy kiszolgálóablak volt nyitva. A vádlott odalépett és azt ütve követelte a benzinkút alkalmazottjától, hogy adja át a pénzt, közben a nála lévő gáz-riasztófegyverrel az ég felé leadott egy lövést.

Az alkalmazott erre becsapta az ablakot és riasztotta a munkatársát, majd kimentek a férfihoz és közölték vele, hogy az épület hátuljában van a pénz. A kútkezelők a rendőrség kiérkezéséig próbálták szóval tartani a támadót. Miután nem kapott semmit, a vádlott még egy lövést leadott a levegőbe, majd beült az autójába és elhajtott. Az egyik kútkezelő utána indult az autójával és közben tájékoztatta a rendőrséget.

A támadót három rendőrautó üldözte hosszabb időn át; a férfi a menekülés közben több közlekedési szabályt is megszegett, ezzel az intézkedő rendőrök és más közlekedők testi épségét is veszélyeztette.

A vádlott a bűncselekmény időpontjában közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt. A másodfokú bíróság indoklása szerint a férfi kétségkívül ittas állapotban követte el cselekményt; az alkohol tudatzavart eredményezett, de nem idézett elő kóros elmeállapotot.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

ORFK: Több mint tízezren érkeztek Ukrajnából szombaton

ORFK: Több mint tízezren érkeztek Ukrajnából szombaton

Az ukrán-magyar határszakaszon 5857-en léptek be szombaton Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 4253-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vasárnap az MTI-t.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!