2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Globál 09:10

Kék hírek

Interaktív bemutató és kerekasztal beszélgetés várta az érdeklődőket a Budapesti Rendőr-főkapitányságon + videó

A biztonságos digitális lét és a gyermekek védelme volt a fő témája a Budapesti Rendőr-főkapitányság által szervezett Bűn-megelőzési Expónak.

  • Interaktív bemutató és kerekasztal beszélgetés várta az érdeklődőket a Budapesti Rendőr-főkapitányságon + videó

A szakértők szerint a gyerekek az online térben megjelenő problémákra egyáltalán nincsenek felkészülve érzelmileg, a legtöbben pedig még segítséget sem mernek kérni a felnőttektől.

Sokan teljesen magukra vannak hagyva az online térben, csak egymásra figyelnek, egymásra számítanak, amitől világképük egyre jobban eltér a valóságtól.

Olyan torz képet mutatnak a fiataloknak az életről mások életéről ami miatt a saját életüket sivárabbnak érzik és sajnos a nagyon fiatalok nem tudják eldönteni hogy amit látnak az ne egy valós hanem egy megjátszott kép.

Ebben pedig a felnőtteknek kell a fiatalok segítségére sietni. A generáció kutató hangsúlyozta: senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy a gyermekeknek még ha nem is ezt mutatják kifelé, szükségük van megbízható személyekre.

Harmadik alkalommal rendeztük meg a bűnmegelőzési expót ahol a társ szervek és a civil együttműködő partnerek bűnmegelőzési szakembereit mutatjuk be. Az expó lényege az hogy a bűnmegelőzés valamennyi területéről, prevenciós programokat, projekteket illetve kezdeményezéseket tudjuk bemutatni.

Szakértők egyetértenek abban, hogy a gyerekek nagyon sok időt órát töltenek az online térben, egyre több esetben tapasztalnak olyat, amire nincsenek felkészülve. Ezért feltétlenül szükségük van arra, hogy minőségi, bizalmi kapcsolatuk legyen a felnőttekkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Deutsch Tamás: Magyar Péter gyárilag erőszakos + videó

Deutsch Tamás: Magyar Péter gyárilag erőszakos + videó

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke Putnokon minősíthetetlen hangnemben kiabált a templomból érkezőkkel, köztük a fideszes polgármesterrel. Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője erről is kifejtette véleményét a HírTV Politikai hobbista című műsorában.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítéltek egy pedofilt

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítéltek egy pedofilt

A "három csapás" alkalmazásával ítélték életfogytig tartó szabadságvesztésre – erőszakos többszörös visszaesőként – azt a férfit, aki szexuális bűncselekményt követett el egy gyermek sérelmére – közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség.
Három ember meghalt egy kamion rakterében az M1-es autópályán

Három ember meghalt egy kamion rakterében az M1-es autópályán

A jelenlegi adatok szerint kedden 14 óra körül az M1-es autópálya 72. kilométerénél, a sztráda Győr felé vezető oldalán egy nyergesvontatóból és pótkocsiból álló járműszerelvény forgalmi okok miatt hirtelen fékezett. Ennek következtében a rakománya elmozdult, és ráborult a raktérben szabálytalanul tartózkodó személyekre. Az eset során három fő életét vesztette, ketten megsérültek, őket kórházba vitték.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!