2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Kék hírek

Huszonöt év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság a Deák téri késelés egyik elkövetőjét

Huszonöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság a Deák téri késelés egyik elkövetőjét - közölte hétfőn a Fővárosi Törvényszék.

  • Huszonöt év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság a Deák téri késelés egyik elkövetőjét

A tájékoztatás szerint a fiatal férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt ítélték el.

    A másod és harmadrendű vádlottra csoportosan elkövetett rablás bűntette és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt 7 év 6 hónap fegyházbüntetést és 6 év közügyektől eltiltást, valamint 5 év fegyházbüntetést és 5 év közügyektől eltiltást szabott ki - közölték. Hozzátették, hogy az ítélet nem jogerős, azzal szemben mind az ügyészség, mind pedig a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be.

    A bírósági közlemény szerint 2020. május 22-én éjjel több társaság között alakult ki összetűzés az Erzsébet tér közelében, a társaság tagjai ittas állapotban voltak, és ketten a későbbi elkövetők közül kábítószert is fogyasztottak.

    A verekedés során az egyik férfi késével többször megszúrt két másikat, akik a sérüléseik következtében életüket vesztették - írták.

    A bíróság azt is közölte, hogy az másodrendű vádlott az egyik - később elhalálozott - földön fekvő embert bántalmazta. Ebben a harmad rendű vádlott úgy vett részt, hogy mozgásával biztosította és erősítette az elkövetőt - ismertették a részleteket.    

    A bíróság a vádtól eltérően nem különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette kísérletének, hanem életveszélyt okozó testi sértés bűntette kísérletének minősítette a másod és a harmadrendű vádlott cselekményét - közölték.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A tragédia előtt nem sokkal kérték meg az egyik áldozat kezét

A tragédia előtt nem sokkal kérték meg az egyik áldozat kezét

A Tényeknek a 20 éves Boglárka egyik barátnője azt mondta: a lány telefonon hívta fel őt a katasztrófa előtt nagyjából fél órával azzal, hogy soha nem volt még ilyen boldog. Az RTL információja szerint a kishajóval utazó társaság egy buliból tartott hazafelé Nagymaros irányából.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!