2020. szeptember 23.,
szerda, Tekla napja

Húsz évet kapott a kalapácsos gyilkos

Hír TV

2019. január 11., péntek 16:27, frissítve: péntek 17:21

20 évet kapott első fokon az az érdi nő, aki a vád szerint egy diótörő kalapáccsal vert agyon egy idős tanár házaspárt 2015 októberében. Az ítélet nem jogerős az ügyészség súlyosbításért, a nő és védője felmentésért illetve enyhítésért fellebbezett.

A vád szerint egy diótörő kalapáccsal vert halálra egy idős érdi tanárházaspárt H. Tünde még 2015 októberében. A gyilkosságot rablótámadásnak próbálta álcázni. A háromgyermekes anya ismerte az időseket, sokszor segített nekik a ház körüli teendőkben. Akkoriban, az élettársával is egyre többet veszekedett, és az anyagi gondjaik is napi szintűek lettek. Szinte teljesen eladósodtak. Tünde pénzt próbált kérni az idősektől, akik nem akartak nekik adni, ezért végzett velük. A bírósági ítélet előtt a nő az utolsó szó jogán tagadta a bűnösségét.

 

Azzal kezdeném, hogy a bűncselekményt nem követtem el, tehát ennek a bűncselekménynek semmilyen módon részese nem voltam, és mivel soha életemben senkit tettleg nem bántottam, semmilyen módon, a nagy fiam 24 éves, ő életében kettő pofont kapott, a lányomnak fogalma sincs róla, hogy mi az az anyai pofon, mert soha nem bántottam – tagadta tettét az asszony, akit a bíróság 3 év után ítélt el.

Hamburger Tünde vádlott bűnös, emberölés bűntettében a Btk. 160.as § 1-es, 2-es bekezdés b, c, d, e, f, k pontja szerint. Ezért őt a törvényszék 20 évi szabadságvesztésre és 10 év közügyektől való eltiltásra ítéli. A szabadságvesztést fegyházban kell végrehajtani– hirdette ki Szalay Csaba tanácsvezető bíró. A nő ügyvédje szerint védence ártatlan, mivel egyetlen szakértői vélemény se igazolta a nő bűnösségét.

Az ügyfelem nem köthető a helyszínhez a bűncselekmény elkövetésekor, éppen ezért mi úgy gondoltuk az ügyfelemmel is együtt, hogy felmentő ítélet fog születni– állítja a nő védője, Szepesi László. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért, illetve a büntetés enyhítéséért fellebbezett.