2021. 11. 29. Hétfő Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Sporthírek

Következik:

Magyarország élőben 08:30

Kék hírek

Húsz évet kapott a kalapácsos gyilkos

20 évet kapott első fokon az az érdi nő, aki a vád szerint egy diótörő kalapáccsal vert agyon egy idős tanár házaspárt 2015 októberében. Az ítélet nem jogerős az ügyészség súlyosbításért, a nő és védője felmentésért illetve enyhítésért fellebbezett.

A vád szerint egy diótörő kalapáccsal vert halálra egy idős érdi tanárházaspárt H. Tünde még 2015 októberében. A gyilkosságot rablótámadásnak próbálta álcázni. A háromgyermekes anya ismerte az időseket, sokszor segített nekik a ház körüli teendőkben. Akkoriban, az élettársával is egyre többet veszekedett, és az anyagi gondjaik is napi szintűek lettek. Szinte teljesen eladósodtak. Tünde pénzt próbált kérni az idősektől, akik nem akartak nekik adni, ezért végzett velük. A bírósági ítélet előtt a nő az utolsó szó jogán tagadta a bűnösségét.

 

Azzal kezdeném, hogy a bűncselekményt nem követtem el, tehát ennek a bűncselekménynek semmilyen módon részese nem voltam, és mivel soha életemben senkit tettleg nem bántottam, semmilyen módon, a nagy fiam 24 éves, ő életében kettő pofont kapott, a lányomnak fogalma sincs róla, hogy mi az az anyai pofon, mert soha nem bántottam – tagadta tettét az asszony, akit a bíróság 3 év után ítélt el.

Hamburger Tünde vádlott bűnös, emberölés bűntettében a Btk. 160.as § 1-es, 2-es bekezdés b, c, d, e, f, k pontja szerint. Ezért őt a törvényszék 20 évi szabadságvesztésre és 10 év közügyektől való eltiltásra ítéli. A szabadságvesztést fegyházban kell végrehajtani– hirdette ki Szalay Csaba tanácsvezető bíró. A nő ügyvédje szerint védence ártatlan, mivel egyetlen szakértői vélemény se igazolta a nő bűnösségét.

Az ügyfelem nem köthető a helyszínhez a bűncselekmény elkövetésekor, éppen ezért mi úgy gondoltuk az ügyfelemmel is együtt, hogy felmentő ítélet fog születni– állítja a nő védője, Szepesi László. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért, illetve a büntetés enyhítéséért fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Öt kábítószer-kereskedelemmel, hat fogyasztással gyanúsított férfit fogtak el

A filmekbe illő akciók során több mint 5 kilogramm speedet és más egyéb drogokat is lefoglaltak. 2021. november 27.

Machétével támadott meg egy diákjaival utazó tanárt - VIDEÓVAL!

Az általános iskolai tanár diákjaival szállt fel az egyik budapesti villamosra, amikor a vádlott belekötött az egyik diákba, majd egy machetével támadta meg a tanulóit védő pedagógust. 2021. november 27.

Nagymamáját verte fejbe – életveszélyes sérüléseket okozott neki!

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség a letartóztatását indítványozta annak a középkorú férfinak, akit nagyszülőjét bántalmazta súlyosan. 2021. november 27.

Legfrisebb híreink

Célpont: Cápák és jutalékok

A Hír TV oknyomozó riportműsorának első részében Karácsony Gergely és körének botrányairól, az ingatlanmutyikról és a BKV buszbeszerzési tenderéről rántottuk le a leplet. A továbbiakban a koronavírus-járvány negyedik hullámát vettük górcső alá. Műsorvezető: Gáll Csongor.

Áldott adventet kíván Orbán Viktor

Áldott adventet kíván a miniszterelnök is Facebook oldalán. Orbán Viktor azt írja: idén is több százezer levelet kapott és a legkisebbek is írtak. Arra is válaszol a videóban, hogy el tudja-e intézni, hogy legyen hó karácsonykor? Azt mondta: megpróbálta, de eddig még nem sikerült.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!