2021. 12. 05. Vasárnap Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem

Következik:

Híradó 15:00

Kék hírek

Húsz év, több mint félezer veszélyes bűnöző

Fennállásának 20 éve alatt több mint 500 veszélyes bűnözőt sikerült elfognia a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Célkörözési Alosztálynak – mondta Vajda Péter rendőr százados, az egység vezetője a köztévén.

Az 1999-ben létrehozott alosztály emberölés, fegyveres rablás, zsarolás és más súlyos bűncselekmények szökésben lévő elkövetőit kutatja fel. Évente átlagosan 25 elfogásuk van. Az utóbbi időben már az ügyek felét külföldi hatóságok kezdeményezik Magyarországon bujkáló külföldi bűnözők kézre kerítése érdekében – mondta a rendőrtiszt.

Az alosztály magyar rendőri szervek, ügyészség, bíróság vagy külföldi hatóságok megkeresése alapján jár el. Az alegység módszereiről részletesen nem beszélhetett a szakember, de annyit elmondott, hogy igyekeznek alaposan feltárni a rejtőzködő bűnöző életvitelét, szokásait, kapcsolatait, hobbiját, és ennek ez alapján próbálják elfogni.

Az európai célkörözési egységek hálózatba szerveződve segítik egymás munkáját, de sikerült már magyar bűnözőt Mexikóban, Thaiföldön, Brazíliában vagy Dominikán is kézre keríteni. Volt olyan ügy, amelyben a társszervek jelzésétől számított néhány órán belül elfogták a körözött személyt, de volt olyan eset is, ahol 2,5 éves munka kellett a sikerhez. Az alegység tagjai speciális intézkedés-taktikai kiképzést kapnak, de ha fegyveres, különösen agresszív elkövetőt próbálnak elfogni, akkor a speciális bevetési egység is bekapcsolódik a munkába – mondta az alegység vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Orbán Viktor: Adni jó! + videó

December 5-én ünnepeljük az önkéntesség világnapját, melynek előestéjén Orbán Viktor ellátogatott az Ökomenikus Segélyszervezet adományboltjához – derült ki a kormányfő által közzétett videóból és fotóalbumból.

Ukrajnában ismét szigorítanak

Ukrajnában ismét szigorítanak, ami azt jelenti, hogy hétfőtől az enyhébb járványügyi zónákban a vállalkozások és közintézmények is csak úgy működhetnek majd, ha az alkalmazottak mindegyike be lesz oltva.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!