2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Kék hírek

Hasfájós és sírós volt a csecsemő, apja csaknem halálra verte

1 év 6 hónap – végrehajtásában 3 évre felfüggesztett – fogházbüntetésre ítélte a Tatabányai Törvényszék az a férfit, aki még 2021 őszén többször is olyan súlyosan bántalmazta néhány hónapos gyermekét, hogy a csecsemő életveszélyes állapotba került.

  • Hasfájós és sírós volt a csecsemő, apja csaknem halálra verte

A Tatabányai Törvényszék sajtóközleménye szerint a vádlott és az élettársa Esztergomban közösen nevelték a 2021. június 3-én megszületett gyermeküket, aki viszont egy hónap elteltével hasfájóssá, síróssá vált. Ezt az apa nehezen tolerálta és a kicsivel szemben hangos kiabálással vezette le indulatát.

A férfi 2021. szeptember 27. és október 4. között két alkalommal egyedül maradt otthon a gyermekével.

A gyermek felügyelete során nem volt elég körültekintő, így a gyermeknek – fejének valamilyen tompa tárgyba történő nekiütődésével - olyan sérülést okozott, amely életveszélyes következményekkel járt

– olvasható a törvényszéli tájékoztatóban.

A csecsemő a bántalmazások következtében a bal homloktájon zúzódásos sérülést, homloktáji keményburok alatti vérzést, és bal oldali homloktáji pókhálóhártya alatti vérzést szenvedett, amelynek eredményeképpen

2021. október 4. napján esztergomi lakóhelyükön görcsrohamot kapott és eszméletét vesztette.

A vádlott ezt észlelve a szomszédok segítségével mentőt hívott. A sértettnél közvetetten életveszélyes állapot alakult ki, az időben megkezdett, szakszerű orvosi segítség nélkül akár a csecsemő halála is bekövetkezett volna. A sértett sérüléseinek tényleges gyógytartama 3-4 hét volt.

A most hozott ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért jelentett be fellebbezést, a vádlott és védője 3 nap gondolkodási időt kért.

Fotó: illusztráció, Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

Egy baranyai lakásotthon nevelője tett bejelentést a rendőrségen április 21-én arról, hogy egyik neveltjük az előző éjszakát egy ismeretlen férfival Baranyajenőn töltötte. A 13 éves lány elmondása szerint akarata ellenére a férfi fogdosta és szexuálisan molesztálta őt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!