2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Domonkosok Magyarországon

Következik:

Napindító 04:00

Kék hírek

Hárommilliárdos adócsalással gyanúsítanak egy dunántúli bűnszervezetet

Bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúja miatt indult nyomozás egy dunántúli bűnszervezet ellen, mely parfümöt és táplálékkiegészítőket utaztatott Magyarország, Csehország és Szlovákia között, és jogosulatlanul igényelt vissza több mint hárommilliárd forint forgalmi adót - tájékoztatta a NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense csütörtökön az MTI-t.

  • Hárommilliárdos adócsalással gyanúsítanak egy dunántúli bűnszervezetet

Tóth Gergő közölte: a bűnbanda felszámolására szervezett akcióban több mint 150 ember vett részt, munkájukat a külföldi társhatóságok, valamint az Eurojust és az Europol is támogatta. A NAV nyomozói és járőrei több mint ötven helyszínen kutattak egyszerre és húsz gyanúsítottat állítottak elő.

A gyanú szerint a bűnszervezet három számlázási láncolatot működtetett, az áruk egymást váltó cégek fiktív belföldi értékesítésein keresztül jutottak el a hasznot húzó társaságokhoz, amelyek az EU területére bejegyzett cégeknek értékesítették azokat.

A termékek a valóságban sosem kerültek forgalomba, ahogy megérkeztek a célországba, a fuvart hamis dokumentumokkal visszaindították Magyarországra, hogy újra és újra átfuttassák a láncolaton.

A bűnszervezet raktárhelyiségében nagy mennyiségű parfümöt, valamint szabálytalanul tárolt, állati ürülékkel szennyezett táplálékkiegészítőt és az újracsomagolásukhoz szükséges eszközöket találtak.

A nyomozók a szervezet tagjaitól nagy mennyiségű készpénzt foglaltak le, valamint bankszámlákat, üzletrészeket, szabadalmakat, gépjárműveket és ingatlanokat vettek zár alá, több mint egymilliárd forint értékben.

Az online számlaadatok felhasználásával sikerült megakadályozni csaknem nyolcszázmillió forint jogosulatlanul visszaigényelt áfa kiutalását is, így az okozott kár jelentős része megtérülhet.

A NAV nyomozói 11 embert vettek őrizetbe, a Tatabányai Járásbíróság hét gyanúsított letartóztatását rendelte el. A társaság ellen különösen nagy értékre, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt indítottak nyomozást.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!