2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Kék hírek

Hamisan vádolták késeléssel a volt barátot

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt két 22 éves ludányhalászi nővel szemben, akik egyikük volt barátját hamisan vádolták meg késeléssel.

  • Hamisan vádolták késeléssel a volt barátot

2021 júniusában a két barátnő együtt italozott, közben egyikük elpanaszolta, hogy volt barátja telefonon zaklatja őt. A két nő megbeszélte, hogy megleckéztetik a férfit, ezért egyikőjük felhívta a segélyhívót és kihívta a rendőrséget, azzal, hogy barátnője volt párja késsel megtámadta őt. Hogy szavainak hitelt adjon, mire a rendőrök megérkeztek, egy késsel meg is vágta saját karját. A rendőröknek elmondta, hogy a férfi őt hibáztatta azért, amiért barátnője elhagyta, a szóváltás hevében előkapott egy kést és hadonászni kezdett vele, majd amikor a nő védekezésképp maga elé emelte a karját, megvágta azt.

Barátnője az általa elmondottakat megerősítette a rendőrségnek, ezért a férfi ellen büntetőeljárás indult.

A nyomozás már közel két hónapja tartott, amikor a két nő – tettüket megbánva – feltárta az igazat, elmondták, hogy a férfi a bejelentett időpontban nem járt a falujukban és nem bántalmazta a bejelentőt. 

Az ügyészség a cselekményüket az eljárás során megbánó fiatalok ellen – az akár három év szabadságvesztéssel is büntethető – hamis vád bűntette miatt emelt vádat a Balassagyarmati Járásbíróságon.

A hamis vád miatti büntetés korlátlanul enyhíthető, ha a vád hamisságát az elkövető az eljáró hatóságnak feltárja, ezért az ügyészség a bejelentővel szemben körérdekű munka, a barátnőjével szemben pedig pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Halálos lakástűz volt Apcon

Halálos lakástűz volt Apcon

Lakástűzben meghalt egy ember advent első vasárnapján a Heves vármegyei Apcon - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!