2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:00

Kék hírek

Halál egy Pest megyei iskolánál: valaki nagyot hibázott

Az Érdi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, akinek szabályszegései hozzájárultak az egyik munkás halálához egy építési területen.

  • Halál egy Pest megyei iskolánál: valaki nagyot hibázott

A vádirat szerint az elkövető ügyvezetése alatt álló cég elvállalta egy érdi iskola felújítási munkálatait. A homlokzaton végezett munka miatt oda felállítottak egy ötszintes, tíz méter magas, tizenkét és fél méter széles állványzatot.

 

2021 januárjában az elkövető ennek az állványzatnak az elbontására adott utasítást az embereinek. Ugyan néhány védőfelszerelést biztosított nekik, de nem adott részletes eligazítást a folyamatról, illetve nem bocsátotta rendelkezésükre az azzal kapcsolatos gyártói leiírást sem. Emellett nem ellenőrizte, illetve irányította a helyszínen a folyamatot, valamint nem is jelölt ki arra senkit.

Az ötszintes állványzat bontásához a munkások kézi erővel kezdtek hozzá, ám a gyártói előírás gépi, karos anyagmozgató gépet írt elő erre a célra. A legfelső szinten az egyik munkás úgy kezdte meg a szétszerelést, hogy nem volt biztosítva a leesés ellen sem. Így, amikor egy körülbelül tizenkét kilogrammos állványelemet vitt a kezében és megbotlott, kénytelen volt megkapaszkodni. Ekkor azonban az állványelemet kiejtette a kezéből, ami – mintegy tízméteres zuhanás után – a földszinten, védősisak nélkül munkát végző sértett fejére esett. A sértett az elszenvedett súlyos koponyasérülés miatt a helyszínen meghalt.

Halála visszavezethető az elkövető által elkövetett szabályszegésekre. Az elkövető ellen az Érdi Járási Ügyészség minősülő halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat.

Blikk.hu

Kép: Police.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ismét bíróság előtt Muki, a magyarcsanádi lány gyilkosa

Ismét bíróság előtt Muki, a magyarcsanádi lány gyilkosa

Elkezdődött annak a makói férfinak a pere hétfőn a Szegedi Törvényszéken, aki tíz hónappal azután, hogy szabadult a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt rá kiszabott büntetéséből, tavaly tavasszal megpróbálta megfojtani nővérét.
Halálos lakástűz volt Apcon

Halálos lakástűz volt Apcon

Lakástűzben meghalt egy ember advent első vasárnapján a Heves vármegyei Apcon - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!