2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Zsuzsi asztala 11:00

Kék hírek

Folytatódott a kisiklott tehervonat műszaki mentése

A kisiklott tehervonat kilenc vagonjából már hetet visszaállítottak a sínekre a szakemberek. Még a hétvége előtt elszállíthatják valamennyit, így a mentés befejeződhet - tájékoztatott a MÁV szóvivője. A teljes helyreállításra azonban még sokat kell várni: a beton-talpak ugyanis széttörtek, a sínek kettétörtek, vagy ami épen maradt, az is az erdőbe vezet.

  • Folytatódott a kisiklott tehervonat műszaki mentése

Óriási a pusztítás, amit a vasárnap kisiklott 35 kocsis tehervonat végzett. A töltés mellett a bokorban egymás mellett hevernek a vagonok, melyek keresztbe fordulva torlaszolják el a síneket. A csaknem 1400 tonnás jármű teljesen feltépte a vasúti pályát. A felborult szerelvényekből halmokban ömlött ki a vasérc, amit Ausztriába szállítottak volna.

A kár pontos mértékét csak a műszaki mentés befejeztével tudják megállapítani a szakemberek.

A szakasz járhatatlanná vált. A betontalpak darabokra törtek vagy kifordultak a helyükről, a sínek a felborult kocsik súlyától kettétörtek. Ahol egyben maradtak, ott is meghajlottak, most gyakorlatilag a töltés melletti bokrokba vezetnek. A felsővezetékeket is újra kell húzni, mert azokat a felborult vagonok magukkal rántották. A helyreállítás folyamatos. Jelenleg is 100 szakember dolgozik a Szolnokról érkezett vasúti daruval, hogy mielőbb helyreállítsák a pályaszakaszt.

Várhatóan az elkövetkezendő napokban befejeződik a mentés és felszabadul a vasúti pálya. A helyreállítás azonban jóval több időbe fog telni. Az addig érvényben lévő megváltozott menetrendről továbbra is a MÁV Zrt. honlapján tájékozódhatnak az utasok.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!