2023. 06. 09. Péntek Félix napja
Jelenleg a TV-ben:

A Sárga csikó nyomában

Következik:

Vezércikk 04:00

Kék hírek

Felrobbantotta magát egy rendőrök elől menekülő embercsempész

Öngyilkos lett egy embercsempész hétfő kora délután a 85-ös út közelében. Ausztria felé tartó autóját a rendőrök megállították a férfi kiugrott, kezében egy pisztollyal és egy kézigránáttal menekülésbe kezdett.

  • Felrobbantotta magát egy rendőrök elől menekülő embercsempész

A soproni rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda információi alapján állítottak meg egy magyar rendszámú személygépkocsit október 26-án 13 óra 24 perckor a 85-ös számú főúton, Vitnyéd település térségében. Az autó a magyar-szerb határ felől haladt az ország nyugati határai felé, a nyomozók azért itt akarták megállítani, mert figyelték, útja során találkozik-e még valakivel az autót vezető embercsempész.

A Magyar Nemzet információi szerint a rendőrök jelzésére a sofőr szabályosan félreállt autójával, ám egyszerre, valószínűleg előre megbeszélve az utasokkal együtt kinyitotta az ajtót, kiugrott a kocsiból és menekülésbe kezdett. A rendőrök már ekkor látták, mind a két kezében van valami,

jobb kezében egy maroklőfegyvert, bal kezében egy kézigránátot tartva eredt futásnak az út menti erdők felé.

Az öt migráns körül kettőt a helyszínen el tudtak fogni, hármat két kilométerrel messzebb.

A fegyveres menekülőt a pisztoly miatt csak kellő, biztonságos távolságból követték a helyszínen levő rendőrök, többször megpróbálták felszólítani angolul és németül is megállásra és a fegyverek eldobására. A Magyar Nemzet információi szerint az embercsempész nem reagált, amikor észrevette, hogy a járőrök elállták tervezett menekülése útját, megállt. Maga felé fordította a pisztolyát, de hogy lőtt-e azt nem lehet tudni, mert a kezében tartott kézigránát felrobbant.

A detonáció darabokra tépte és a felismerhetetlenségig összeroncsolta a férfi testét, nem lehetett azonosítani, a robbanásban az esetlegesen nála levő iratai is megsemmisültek.

A rendőrség bűnügyi felderítői szerint magyar állampolgár lehetett, mert egy magyar rendszámú magántulajdonban levő autóval volt, a külföldi embercsempészek általában bérelt vagy saját hazájukban honosított járművekkel szállítják a migránsokat. Az sem biztos, hogy az autó nyilvántartásban levő tulajdonosa volt az öngyilkos sofőr, a rendőrség hírzárlatot rendelt el az ügyben. Az eset körülményeit a Központi Nyomozó Főügyészség Győri Regionális Nyomozó Ügyészsége a helyszínen vizsgálja. A Győr-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság bevonásával kettős vizsgálat folyik, az öngyilkosság miatt elrendelt közigazgatási eljárás mellett embercsempészet bűntett és lőszerrel-lőfegyverrel való visszaélés bántett miatt is nyomozást rendeltek el ismeretlen tettessel szemben.

Molnár Gábor biztonságtechnikai szakértő a Magyar Nemzetnek elmondta, pisztoly és a kézigránát arra utal, az öngyilkos embercsempész nem egyszerű, mezei sofőr lehetett, csak kemény bűnözők juthatnak hozzá ilyen eszközökhöz az alvilági feketepiacon. Az is bűnözői múltra utal, hogy a menekülő nem adta meg magát a rendőröknek, hanem az öngyilkosságot választotta, nem kizárt, körözték is, semmiképpen nem akarta, hogy elfogják. Az, hogy a gránát direkt vagy véletlenül robbant fel, még nem tisztázott, mint ahogyan az sem, elsütötte-e a pisztolyát a sarokba szorított embercsempész. A férfi nem magányos fuvaros lehetett, nagy valószínűséggel egy embercsempész hálózat tagjaként szállította az illegális bevándorlókat.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Rendőrökre akart lőni egy férfi a Nógrád vármegyei Becskén

Rendőrökre akart lőni egy férfi a Nógrád vármegyei Becskén

Kedden délután érkezett a bejelentés a Nógrád Vármegyei Rendőrkapitányságra, hogy a helyi kocsma előtt egy férfi összeverekedett egy másik idős emberrel. Miután a rendőrök kiérkeztek a helyszínre, a férfi ellenük fordult egy fegyvernek látszó tárgyal. A helyszínen van tudósítónk, Rizmayer Mihály.
Őrjöngve, késsel támadt alvó gyermekére

Őrjöngve, késsel támadt alvó gyermekére

Minősített emberölés kísérlete miatt emeltek vádat egy nővel szemben, aki éjszaka, ittas állapotban egy konyhakéssel alvó gyermekére támadt - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!