2024. 07. 22. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Kék hírek

Felrobbantotta magát egy rendőrök elől menekülő embercsempész

Öngyilkos lett egy embercsempész hétfő kora délután a 85-ös út közelében. Ausztria felé tartó autóját a rendőrök megállították a férfi kiugrott, kezében egy pisztollyal és egy kézigránáttal menekülésbe kezdett.

  • Felrobbantotta magát egy rendőrök elől menekülő embercsempész

A soproni rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda információi alapján állítottak meg egy magyar rendszámú személygépkocsit október 26-án 13 óra 24 perckor a 85-ös számú főúton, Vitnyéd település térségében. Az autó a magyar-szerb határ felől haladt az ország nyugati határai felé, a nyomozók azért itt akarták megállítani, mert figyelték, útja során találkozik-e még valakivel az autót vezető embercsempész.

A Magyar Nemzet információi szerint a rendőrök jelzésére a sofőr szabályosan félreállt autójával, ám egyszerre, valószínűleg előre megbeszélve az utasokkal együtt kinyitotta az ajtót, kiugrott a kocsiból és menekülésbe kezdett. A rendőrök már ekkor látták, mind a két kezében van valami,

jobb kezében egy maroklőfegyvert, bal kezében egy kézigránátot tartva eredt futásnak az út menti erdők felé.

Az öt migráns körül kettőt a helyszínen el tudtak fogni, hármat két kilométerrel messzebb.

A fegyveres menekülőt a pisztoly miatt csak kellő, biztonságos távolságból követték a helyszínen levő rendőrök, többször megpróbálták felszólítani angolul és németül is megállásra és a fegyverek eldobására. A Magyar Nemzet információi szerint az embercsempész nem reagált, amikor észrevette, hogy a járőrök elállták tervezett menekülése útját, megállt. Maga felé fordította a pisztolyát, de hogy lőtt-e azt nem lehet tudni, mert a kezében tartott kézigránát felrobbant.

A detonáció darabokra tépte és a felismerhetetlenségig összeroncsolta a férfi testét, nem lehetett azonosítani, a robbanásban az esetlegesen nála levő iratai is megsemmisültek.

A rendőrség bűnügyi felderítői szerint magyar állampolgár lehetett, mert egy magyar rendszámú magántulajdonban levő autóval volt, a külföldi embercsempészek általában bérelt vagy saját hazájukban honosított járművekkel szállítják a migránsokat. Az sem biztos, hogy az autó nyilvántartásban levő tulajdonosa volt az öngyilkos sofőr, a rendőrség hírzárlatot rendelt el az ügyben. Az eset körülményeit a Központi Nyomozó Főügyészség Győri Regionális Nyomozó Ügyészsége a helyszínen vizsgálja. A Győr-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság bevonásával kettős vizsgálat folyik, az öngyilkosság miatt elrendelt közigazgatási eljárás mellett embercsempészet bűntett és lőszerrel-lőfegyverrel való visszaélés bántett miatt is nyomozást rendeltek el ismeretlen tettessel szemben.

Molnár Gábor biztonságtechnikai szakértő a Magyar Nemzetnek elmondta, pisztoly és a kézigránát arra utal, az öngyilkos embercsempész nem egyszerű, mezei sofőr lehetett, csak kemény bűnözők juthatnak hozzá ilyen eszközökhöz az alvilági feketepiacon. Az is bűnözői múltra utal, hogy a menekülő nem adta meg magát a rendőröknek, hanem az öngyilkosságot választotta, nem kizárt, körözték is, semmiképpen nem akarta, hogy elfogják. Az, hogy a gránát direkt vagy véletlenül robbant fel, még nem tisztázott, mint ahogyan az sem, elsütötte-e a pisztolyát a sarokba szorított embercsempész. A férfi nem magányos fuvaros lehetett, nagy valószínűséggel egy embercsempész hálózat tagjaként szállította az illegális bevándorlókat.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Fokozott a rendőri jelenlét a Hungaroring környékén

Fokozott a rendőri jelenlét a Hungaroring környékén

Mogyoród környékén szombaton is fokozott volt a rendőri jelenlét, kiemelt esemény a Hungaroring területén és a környező kempingekben nem történt - közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság vasárnap délelőtt a police.hu oldalon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!