2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kék hírek

Emberrablás a megalapozott gyanú

A Pest megyei nyomozók egyetlen nap leforgása alatt begyűjtötték azt a három férfit, akik megverték, fogva tartották, majd autója „eladására” kényszerítették áldozatukat.

  • Emberrablás a megalapozott gyanú

Fotó: police.hu

A 31 éves, korábbi közlekedési balesete miatt védekezésre korlátozottan képes, támadóitól megszabadult férfit ismerőse vitte egy rendőrkapitányságra 2022. január 24-én délelőtt. A segítséget kérő elmondta, aznap reggel egy férfivel volt találkozója egy penci címen. Az ingatlanba lépve kiderült, odacsalták, hárman vártak rá. Egyikük kiütötte, majd két társával ütötték, rúgták, ahol érték és addig nem voltak hajlandóak elengedni, amíg a több millió forintos gépkocsija átruházásáról szóló szerződést alá nem írta. Elvették slusszkulcsát, forgalmi engedélyét, majd elhajtottak az autóval, őt pedig kitették a sződligeti vasútállomáson, ám másnapra további követelést fogalmaztak meg: 10 millió forint megfizetését. Részletesebben akkor nem volt lehetőség kihallgatni, mert a számos elszenvedett sérülése miatt kórházba kellett vitetni. Ellátásakor kiderült, könnyű sérülésekkel megúszta a fejétől a bokájáig elszenvedett rúgásokat és ökölcsapásokat.

A Pest megyei detektívek versenyt futottak a másnapi határidővel, az elvégzendő feladatok tervezése, szervezése, a támadók azonosítása, felkutatása, elfogása, elszámoltatása nem tűrt halasztást. Be sem sötétedett még, amikor a háromtagú csapat főszereplőjét, az áldozattal korábban üzleti jellegű elszámolási vitába keveredett, 39 éves D. Gábort autószerelő műhelyében elfogták. Két társa, a 27 éves Sz. Patrik és a 29 éves A. Richárd - tudomást szerezve arról, keresik őket - néhány órával később jelentkezett a rendőrségen.

Kihallgatásukon mindhárman úgy nyilatkoztak: „nem követtem el a bűncselekményt”.

Az őrizetbe vett három férfi ellen emberrablás bűntettének, valamint testi sértés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya, egyben kezdeményezték letartóztatásukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!