2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Kék hírek

Elítélték Bródy János fiát

San Franciscóban bíróság elé állították, majd két év börtönre ítélték a zenész, Bródy János fiát, Dánielt. A vád szerint a fiatal informatikus bosszúból feltörte az őt alkalmazó bank rendszerét, miután kirúgták - írja a Bors.

  • Elítélték Bródy János fiát

Kattant a bilincs Bródy János gyermekének kezén, miután az amerikai bíróság bűnösnek találta három vádpontban.

A zenész 38 éves fia szándékosan, bosszúból megrongálta bank számítógépes rendszerét, miután a pénzintézet kirúgta őt - írja a lap.

Bródy Dániel a neves San Francisco-i pénzintézet, a The First Rebuplic Bank alkalmazottja volt egészen addig, amíg ki nem derült, hogy a belső rendszerhez csatlakozó védett gépéhez

csatlakoztatott egy olyan adathordozót, melyen pornográf tartalom volt. 

A cég biztonsági osztálya ezt észlelve, azonnal fegyelmi eljárást indított és hamarosan meg is váltak az alkalmazottól, aki azonban ahelyett, hogy leszegett fejjel elballagott volna, úgy döntött, hogy bosszút áll az egykori alkalmazóin.

A San Francisco Chronicle beszámolója szerint Bródy János fia a kirúgását követően nem adta le a céges laptopját, hanem hazavitte és bosszút állt. A vádirat szerint a cég laptopjáról törölte a bank kódtárait, rosszindulatú szkriptet futtatott a naplók törlésére, gúnyolódásokat hagyott a bank kódjában a volt kollégák számára, és más banki alkalmazottaknak adta ki magát azzal, hogy munkameneteket nyitott a nevükben. 

Két év börtönre és súlyos pénzbírságra ítélte a bíróság

A vádiratban az is szerepel, hogy e-mailben elküldött magának egy saját bankkódot, több mint 5000 dollár értékben. Az ügyészek szerint a bank rendszereiben okozott kár teljes költsége legalább 220 621 dollár, vagyis több, mint 70 millió forint - derül ki az amerikai ügyészség közleményéből

Borítókép: Bródy János zenész

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Súlyos vádak érték Osváth Zsoltot

Súlyos vádak érték Osváth Zsoltot

A Noryna Diamond néven ismert transznemű influenszer azzal vádolta meg a nyíltan homoszexuális youtubert, Osváth Zsoltot (VV Zsolti), hogy kiskorúval létesített szexuális kapcsolatot, írta meg a Magyar Jelen.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!