2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Esztike gyűrűje 11:05

Kék hírek

Életfogytig tartó börtönt kapott a Buffalo-i tömeggyilkos

Életfogytig tartó börtönre ítélte a bíróság szerdán azt a férfit, aki tavaly 10 embert gyilkolt meg Buffalo városában egy élelmiszerboltnál.

  •  Életfogytig tartó börtönt kapott a Buffalo-i tömeggyilkos

A 19 éves Peyton Gendron 2022. május 14-én a New York állambeli nagyváros főként afroamerikaiak lakta negyedében egy élelmiszerüzletnél nyitott tüzet a vásárlókra, akik közül 10-en meghaltak és többen megsebesültek. Az ítélethozatalon jelen voltak az áldozatok hozzátartozói, akiktől az elítélt tettes bocsánatot kért. Peyton Gendron azt mondta: szörnyű dolgot tett, azért nyitott tüzet és gyilkolt meg embereket, mert afroamerikaiak voltak.

A tárgyaláson a hozzátartozók arról beszéltek, hogy a tömeggyilkosság és hozzátartozójuk elvesztése miként változtatta meg életüket. Egyikük megpróbált rárontani az elítéltre, akit a biztonsági személyzet védett meg a tettlegességtől. Peyton Gendron tavaly novemberben bűnösnek mondta magát az ellene felhozott vádakban, azaz gyűlöletből elkövetett terrorizmus, 10 rendbeli emberölés, 3 rendbeli emberölési kísérlet és jogtalan fegyverbirtoklás vádjában.

MTI 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!