2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Kék hírek

Egymást mószerolják a dövényi borzalom vádlottjai

Egymásra mutogatott a dövényi gyilkosság három vádlottja a bíróságon. A vád szerint egy ismerősüket végezték ki brutálisan még februárban, a holttestet pedig egy emésztőgödörbe dobták. A gyilkosságot az áldozat barátnője is végignézte.

  • Egymást mószerolják a dövényi borzalom vádlottjai

Zsúfolásig megtelt a Miskolci Törvényszék tárgyalóterme. A vádlottak az ügyészség szerint halálra szurkáltak majd egy emésztőgödörbe rejtettek egy embert idén februárban.

A két férfi és a nő egy ismerőst látogattak meg a Borsod megyei Dövényben, ahol vele együtt italozni kezdtek. Ám szóváltásba keveredtek, és a vád szerint már ekkor elhatározták, hogy megölik a sértettet. Ehhez az elsőrendű vádlott élettársa kardot, kést és bicskát készített be az autóba, majd szóltak a férfinak, hogy hazaviszik – nemcsak őt, hanem az időközben a helyszínre érkező élettársát is.

„A hátsó ülésen utazó elsőrendű vádlott, V. Simon a kocsi jobb első ajtajában elhelyezett késsel többször megszúrta a mellette ülő V. Albert sértettet, és a torkát is megvágta, miközben közölte: most vágtam el a nyakát. Majd előre tartotta a kezét S. Georgina elé, szintén idézve a kijelentése: nyaljad le a vérét, mondta a megrémült Sz. Georginának. A sértett rémült volt, és tette, amit ez elsőrendű vádlott mondott neki” – ismertette Zelenáné Rácz Gabriella, a Borsod Megyei Főügyészség ügyésze.

A kocsival ezután az elsőrendű vádlott volt élettársához mentek, aki Putnokon élt. A még életben lévő, de már erősen vérző férfit kivonszolták az autóból, és behúzták a ház pincéjébe.

„Majd ott, a gépkocsiban elhelyezett bicskával és karddal, melyeket a gépkocsiból való kiszálláskor magukhoz vettek, test szerte, ahol érték, az első- és a másodrendű vádlott közösen szúrta, vágta számos alkalommal V. Albert sértettet” – tette hozzá az ügyész.

A férfi végül belehalt a bántalmazásba. Holttestét ezután egy szőnyegbe tekerték, majd Dövénybe vitték és egy emésztőgödörbe dobták. A sértett élettársa végignézte a gyilkosságot. Őt azzal fenyegették, hogyha szólni mer valakinek, megölik. Ám miután elengedték, a fiatal nő feljelentést tett.

„Egyelőre nem szeretnék vallomást tenni.”

Az elsőrendű vádlott a bíróságon nem tett vallomást. A rendőrségen azt mondta, agresszív élettársa bujtotta fel a gyilkosságra. Az asszony szerint azonban éppen a férfi kényszerítette, hogy vegyen részt a bűncselekményben.

„Nagyon sajnálom a történteket, sajnos nem tudtam, hogy ez fog történni, kérem értsék meg, hogy én már hónapok óta, azaz pár hónappal ezelőtt, olyan december, január környékén lehetett, szerettem volna elhagyni Rokkót. Sajnos esélyem sem volt rá. Mindig fenyegetett, ha elhagyom elmegy a családomhoz, és kivégzi őket, ha elhagyom” – fogalmazott a harmadrendű vádlott.

Az áldozat édesanyja is ott volt a tárgyaláson, aki fia élettársát is hibáztatja a gyilkosságért.

„A fiam el akarta hagyni, és most neki a ház kell, a pénz, elvitte a fiamnak a kocsiját, és aki végignéz egy ilyen gyilkosságot, az nem tud úgy élni tovább, az nem tud úgy élni, ahogy ő él” – fakadt ki Váradi Albertné.

A vádlottaknak előre eltervezett, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt kell felelniük.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!