2023. 03. 30. Csütörtök Zalán napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Kék hírek

Bűncselekményekben vettek részt zalaegerszegi diákok

Re-akció néven országos bűnmegelőzési rendezvényt tartottak a Zalaegerszegen. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által kidolgozott program interaktív módon, a tapasztalatszerzésre építve ad megelőzési ismereteket a diákoknak.

  • Bűncselekményekben vettek részt zalaegerszegi diákok

Szituációs gyakorlatokon keresztül, testközelből élhették át a zalaegerszegi diákok milyen az ha valaki bűncselekmény áldozatává válik.

„Sokat segítenek azokban, hogy a diákok megtudják, hogy milyen fontos ezekkel foglalkozni, hogy tényleg ezekről kell beszélni és ellen kell állni a rossz barátoknak, ezeknek a drogoknak az alkoholnak, hogy milyen kihatásai vannak ezeknek”– mondta Máté Milán. Az intézmény kiemelt figyelmet fordít a megelőzésre.

„Mindenképpen az a cél, hogy a gyerekek mindenféle szituációkban tudják, hogy hogy kell cselekedni és milyen lehetőségek várnak rá vagy milyen problémákkal kerülhetnek szembe”– mondta Némethy Lövey Zsuzsanna ZSZC Széchenyi István Szakgimnázium és Szakközépiskola intézményvezetője. 

A Re-akció programot 2015-ben indították. Eddig 29 helyszínen járt a mentősökből, tűzoltókból, rendőrökből, büntetés-végrehajtókból, valamint polgárőrökből álló alakulat. Az interaktív bűnmegelőzési rendezvény a tapasztalatszerzésre épít.

„Azáltal, hogy ők szerepelnek rájuk is hatással van mert érzik, hogy fontos amit csinálnak, adnak valamit magukból, tehát nagyon jó irányba indulhatnak el és hatékonyan tudjuk megelőzni az iskolai erőszakot, az egymás közti erőszakot vagy éppen a fiatalkori devianciákat, gondolva itt a szerfogyasztásra vagy éppen általánosan a bűnözésre, ill. sokkal mélyebben raktározódnak el a bűnmegelőzési ismeretek”– mondta Topa Zoltán őrnagy, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácstól. 

A diákok az elkövetéstől a rendőrségi előállításon és nyomozáson át a letöltendő szabadságvesztés megkezdéséig minden történésbe betekintést kaptak A FIATALOK.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Több kilométerről lehetett látni a gyáli hulladékfeldolgozó tüzet

Több kilométerről lehetett látni a gyáli hulladékfeldolgozó tüzet

Még oltják a lángokat Gyál külterületén - közölte a Katasztrófavédelem. Tegnap délután egy hulladékfeldolgozó telep gyulladt ki, a bálázott, vegyes hulladék kapott lángra. A tűz átterjedt a több mint ezer négyzetméteres üzemcsarnokra is. A helyszíni mérések nem mutattak ki egészségre káros koncentrációt a levegőben.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!