2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Vörös narkó 10:55

Kék hírek

Budapest Környéki Törvényszék - Bárddal támadt két hajléktalan sértettre az ittas vádlott – majdnem végzett az egyik bántalmazottal

Fenyegetően viselkedett a terhelt és pénzt követelt a sértettektől. Végül egy bárddal bántalmazta őket, majd eltulajdonította az egyikük pénzét. Nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat a terhelt ellen az ügyészség, a Budapest Környéki Törvényszék pedig 2023. január 11-én megtartott nyilvános és folytatólagos tárgyalásán hirdetett ítéletet a büntetőügyben.

  • Budapest Környéki Törvényszék - Bárddal támadt két hajléktalan sértettre az ittas vádlott – majdnem végzett az egyik bántalmazottal

Az egyik sértettet régebb óta ismerte a vádlott – gyakran italoztak együtt –, ellenben a másik sértettet csak látásból ismerte. Mindhárom férfi hajléktalan jellegű életmódot folytatott, időnként szívességi és önkényes alapon költöztek be egy nyaraló-övezetbe.

2020 nyarán a két sértett egy budaörsi hétvégi házban lakott. Augusztus közepén az egyik férfi 30.000 forintot vett föl a nyugdíjából, a készpénzt pedig egy hifi lejátszó tetején tartotta. 2020. augusztus 21-én a vádlott ittas állapotban érkezett meg a sértettekhez. Amikor bement hozzájuk, italt, pénzt és cigarettát követelt tőlük. Miután kávéval és cigarettával is megkínálták, a férfi távozott az ingatlanból. Néhány perccel később azonban a terhelt egy bárdszerű eszközzel tért vissza és az ott lakó két sértettet életveszélyesen megfenyegette, majd ismét pénzt követelt tőlük. Ezt követően mindkettőjüket testszerte bántalmazta a bárd lapjával, amely miatt az egyik férfi 8 napon belül-, míg fiatalabb társa 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, a földre esett és elvesztette az eszméletét. Nála a súlyosabb – közvetlen életveszélyes állapothoz vezető, vagy halált okozó – sérülés kialakulásának elmaradása a sértett védekezésének köszönhető.

Amikor lakótársa összeesett, a könnyebb sérüléseket szenvedő sértett 4000 forintot adott a vádlottnak, aki a bárddal ráütött és tönkretette a hifi lejátszót, majd magával vitte az eszközön lévő 30.000 forintot.

Ekkor érkezett a helyszínre egy negyedik férfi, aki a terheltnél lakott. Amíg ő nyugtatni próbálta az ittas rendbontót, a magánál lévő sértett a központi segélyhívón értesítette a hatóságot.

A törvényszék a módosított vádirati tényállással egyetértve a terheltet emberölés bűntettének kísérletében, rablás bűntettében és testi sértés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek. Ezért őt – halmazati büntetésül – 10 év 6 hónap fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Indokolásában az eljáró bíró kiemelte, a büntetés tekintetében – az enyhítő körülmények számára és súlyára figyelemmel – eltért a középmértéktől, a kiszabott szankció mindössze 6 hónappal haladja meg a törvényi minimumot. Hangsúlyozta, hogy figyelembe vette egyebek mellett az egyik sértett megbocsátó magatartását, illetve azt, hogy a testi épség és az élet elleni bűncselekmények kísérleti szakaszban maradtak.

A döntés ellen az ügyész kizárólag a büntetés súlyosítása tekintetében nyújtott be fellebbezést, míg a védő elsősorban felmentés, másodsorban enyhítés érdekében kért jogorvoslatot, így az ítélet nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!