2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Kék hírek

Börtönben tartották volna a gyermekeit kivégző győri férfit

Felmerül a bíróság felelőssége is a győri gyerekgyilkosság ügyében - ez derül ki egy az Origo által nyilvánosságra hozott kormányjelentésből. A Szombathelyi Törvényszék úgy engedte szabadlábra a férfit, hogy korábban a büntetés-végrehajtási intézet ellenezte azt. Ugyanez a bíróság döntött korábban a Cozma-gyilkosság harmadrendű vádlottja, Sztojka Iván feltételes szabadlábra helyezéséről is, akinek azóta újabb bűncselekményekért kell bíróság elé állnia.

  • Börtönben tartották volna a gyermekeit kivégző győri férfit

"Tekintettel arra, hogy a sikeres reintegráció megvalósulása érdekében különösebb aktivitást nem mutatott, tanulmányokat nem folytatott, továbbá nem rendelkezett érvényben lévő fegyelmi fenyítéssel, feltételes szabadlábra bocsátását (...) javaslatában nem támogatja."

Ezt írta a büntetésvégrehajtási intézet arról a férfiről, aki fiát és a nevelt lányát ölte meg Győrben, majd öngyilkos lett.

A kormány elé került jelentést - amely alapján a bíróság felelőssége merül fel a győri családirtás ügyében - az Origo hozta nyilvánosságra. H. Gábor idén szeptemberben került feltételesen szabadlábra, miután még 2016-ban féltékenységből kalapáccsal félholtra verte feleségét. A bíróság úgy hozta meg a döntést a szabadlábra helyezéséről, hogy az ügyész és a pártfogó is ellenezte, hogy kiengedjék.

Volt már hasonló eset: ugyanezen a bíróságon döntöttek a Cozma-gyilkosság harmadrendű vádlottjának, Sztojka Ivánnak a feltételes szabadlábra helyezéséről is. A férfit 13 év fegyházra ítélték, de tavaly nyáron harmadolták a büntetését és kiengedték. Sztojkát novemberben kapta el újra a Készenléti Rendőrség: bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett kerítés és kitartottság miatt kell felelnie a hatóságok előtt.

Híradónk kereste az Országos Bírósági Hivatalt azzal kapcsolatban: mennyire bevett szokás, hogy egy bíró felülírja a büntetés-végrehajtási intézetek szakvéleményét, azonban a hivatal adásunkig nem válaszolt.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!