2022. 01. 17. Hétfő Antal, Antónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vetítő 02:00

Kék hírek

Az utak jegesedésére figyelmeztet a rendőrség

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint a napokban havazás is várható, olyan közlekedési körülményeket teremtve, amihez a legtöbb járművezető nincs hozzászokva.

Jegesedtek, lefagytak, csúsztak az utak január 11-én hajnalban a budai hegyekben, hasonló veszélyhelyzetről érkezett jelentés a Miskolc, Eger, Veszprém, Ózd, Salgótarján és Pécs környéki utakról is. A helyzet nem változik az elkövetkezendő napokban, sőt, a hőmérséklet tartósan fagypont alá esik, nemcsak éjszaka és hajnalban, hanem egész nap lehet számítani a csúszós útfelületre. Csütörtöktől pedig már nem csupán a hegyvidéki utakra szól a figyelmeztetés. Az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedési járőrei és baleset-megelőzési instruktorai szerint

a magyar sofőrök legalább 50 százaléka nem eléggé felkészült a téli időjárási körülmények közötti autóvezetés fortélyaira, a legtöbb téli balesetnek ez az oka.

A rendőrök azt tanácsolják, aki eddig elfelejtette felszerelnie autója kerekeire a téli közlekedésre alkalmas gumiabroncsot és a héten használni szeretné járművét, mindenképpen gondoskodjon a cseréről, mivel fagypont alatt a nyárra készült autógumikkal történő hirtelen megállásnál kétszeresére is nőhet a korábban megszokott fékút.

A téli gyalogosgázolások oka rendszerint erre vezethető vissza.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében pedig már a múlt héten négy, a téli útviszonyokhoz köthető gázolásos baleset is történt.

A havas-jeges úton jóval kisebb a tapadás és hosszabb a fékút,

ezért a rendőrség azt kéri a sofőröktől, tartsanak a szokásosnál nagyobb követési távolságot, kerüljék a hirtelen kormánymozdulatokat, gyorsítást, fékezést.

Indulás előtt mindig vizsgálják át a járművek világító-, jelző- és fékberendezéseit, a gumiabroncsok állapotát. Fontos, hogy jól működjön az ablaktörlő, legyen az autóban jégoldó spray, jégkaparó, valamint téli ablakmosó folyadékot is használjanak.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Célpont: Vigyázat, ismét elszabadult Márki-Zay Péter!

Vigyázat, ismét elszabadult Márki-Zay Péter. Ezúttal a kormánypárt zsidó származású politikusainak számát firtatta. Ugyanakkor a miniszterelnök-jelölt szerint az, hogy számon tartja, hogy a Fideszben mennyi zsidó van, az nem listázás.

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!