2020. április 5.,
vasárnap, Vince napja

A sályi gyilkosság miatt demonstrált a Mi Hazánk Mozgalom

Hír TV

2020. február 16., vasárnap 20:04, frissítve: vasárnap 20:15

Borsod megye és az ország közbiztonságáért tüntettek Miskolcon vasárnap délután. A Mi Hazánk Mozgalom által szervezett demonstráción a párt arra hívta fel a figyelmet, hogy szerintük egyre több olyan település van Magyarországon, ahol az állam jogrendjét nem tartják be. A mintegy ötszáz résztvevő a miskolci helyszín után Sályba vonult, hogy gyertyát gyújtsanak a múlt hónapban brutálisan meggyilkolt asszony háza előtt.

 

Miskolcon a Városház téren gyülekeztek vasárnap a „Rendet Borsod megyében!” elnevezésű demonstrációra érkezők. A Mi Hazánk Mozgalom a januárban történt sályi gyilkosság miatt szervezett tüntetést, amikor egy 21 éves cigány származású férfi a saját otthonában karóval vert agyon egy 61 éves néprajzkutatót.

A tüntetéshez csatlakoztak a Betyársereg, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, és a korábban már betiltott egykori Magyar Gárda tagjai is. A mintegy ötszáz fős tömeg Miskolc után a közeli Sályra ment, hogy egy rövid fáklyás felvonulás után gyertyát gyújtsanak a megölt asszony házánál.

A demonstráció nagy rendőri biztosítás mellett zajlott. A rendőrök mintegy 100 roma ellentüntetőt tartóztatott fel a település határában. A csoporthoz különböző jogvédő szervezetek aktivistái is csatlakoztak. A demonstráció végül kisebb bekiabálásoktól eltekintve békésen zajlott. A Mi Hazánk szervezte tüntetők a gyertyagyújtás után elhagyták a települést.

Hír TV