2023. 03. 26. Vasárnap Emánuel napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Globál 09:20

Kék hírek

A sályi gyilkosság miatt demonstrált a Mi Hazánk Mozgalom

Borsod megye és az ország közbiztonságáért tüntettek Miskolcon vasárnap délután. A Mi Hazánk Mozgalom által szervezett demonstráción a párt arra hívta fel a figyelmet, hogy szerintük egyre több olyan település van Magyarországon, ahol az állam jogrendjét nem tartják be. A mintegy ötszáz résztvevő a miskolci helyszín után Sályba vonult, hogy gyertyát gyújtsanak a múlt hónapban brutálisan meggyilkolt asszony háza előtt.

  • A sályi gyilkosság miatt demonstrált a Mi Hazánk Mozgalom

 

Miskolcon a Városház téren gyülekeztek vasárnap a „Rendet Borsod megyében!” elnevezésű demonstrációra érkezők. A Mi Hazánk Mozgalom a januárban történt sályi gyilkosság miatt szervezett tüntetést, amikor egy 21 éves cigány származású férfi a saját otthonában karóval vert agyon egy 61 éves néprajzkutatót.

A tüntetéshez csatlakoztak a Betyársereg, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, és a korábban már betiltott egykori Magyar Gárda tagjai is. A mintegy ötszáz fős tömeg Miskolc után a közeli Sályra ment, hogy egy rövid fáklyás felvonulás után gyertyát gyújtsanak a megölt asszony házánál.

A demonstráció nagy rendőri biztosítás mellett zajlott. A rendőrök mintegy 100 roma ellentüntetőt tartóztatott fel a település határában. A csoporthoz különböző jogvédő szervezetek aktivistái is csatlakoztak. A demonstráció végül kisebb bekiabálásoktól eltekintve békésen zajlott. A Mi Hazánk szervezte tüntetők a gyertyagyújtás után elhagyták a települést.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!