2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Hétköznapi tündér - A Zsolnay család története

Következik:

Sajtóklub 04:00

Kék hírek

A nyilvánosság segítségét kéri kihűlt esetek megoldásában az Interpol

Példátlan módon a nyilvánossághoz fordult segítségért szerdán 22 lezáratlan és megoldatlan eset feltárásában az Interpol nemzetközi rendőrségi szervezet.

  •  A nyilvánosság segítségét kéri kihűlt esetek megoldásában az Interpol

Az Interpol 22 olyan nő azonosításában kér segítséget, akiknek holttestét több évtized alatt találták meg Németországban, Belgiumban és Hollandiában. A legrégebbi eset egy olyan nőé, akinek a testét 1976-ban találták meg egy hollandiai autópálya mellett, a legfrissebb kihűlt eset pedig egy 2019-ben egy belgiumi parkban talált nőé.

Az Interpol rámutat, hogy tagállamainak rendőrségei a legtöbb esetben azért nem tudták azonosítani az áldozatokat, mert nem az adott országból származnak. "Elképzelhető, hogy ezeket a testeket éppen a bűnügyi vizsgálat megnehezítése céljából helyezték el ott, ahol később megtalálták őket" - írja közleményében az Interpol.

A szervezet a honlapján és a közösségi médiában is közzéteszi az esetekkel kapcsolatos olyan adatokat, melyekhez eddig csak a saját munkatársai férhettek hozzá a halottak azonosítására szolgáló, úgynevezett "fekete jegyzékben".

Az áldozatokról számítógépes rekonstrukcióval készített fantomképet tesznek közzé, nyilvánosságra hozzák a holttest megtalálásának helyszínét és időpontját, megmutatják, mit viselt és milyen személyes tárgyak voltak nála. "Ezekben a kihűlt esetekben minden lehetséges nyomozati utat végigjártunk már. A vizsgálatok holtpontra jutottak, és abban bízunk, hogy a nyilvánosság segíthet előmozdítani őket" - mondta el az AFP francia hírügynökségnek Francois-Xavier Laurent, az Interpol DNS-központjának vezetője, aki azt is elmondta, hogy a 22 eset között nincs összefüggés, pusztán annyi a közös bennük, hogy mindegyiknek nemzetközi vetülete van.

Az illetékes nem zárta ki, hogy az Azonosíts! elnevezésű kampányba a későbbiekben további megoldatlan esetek is bekerülnek.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer Zsolt felhívása + videó

Bayer Zsolt felhívása + videó

A műsorvezető, publicista a HírTV képernyőjén keresztül a Bayer show-ban mondta el, hogy miért lesz fontos a jűlius elsejei Békemenet, hogy miért kell ott lenni és miért kell kiállni Európa mellett. Szerinte meg kell mutatni, hogy mi vagyunk a normalitás, sőt, hogy mi vagyunk az az Európa, amelyet érdemes és lehet szeretni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!