2023. 03. 29. Szerda Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Kék hírek

A csomagtartón keresztül zuhant az úttestre a drogosan balesetet okozó sofőr utasa

A Kecskeméti Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat abban az ügyben, amelyben a kábítószer hatása alatt álló sofőr egy előzési manővert követően autójával egy villanyoszlopnak ütközött. Utasa a csomagtartón keresztül kizuhant a járműből és súlyos, maradandó sérüléseket szenvedett.

  • A csomagtartón keresztül zuhant az úttestre a drogosan balesetet okozó sofőr utasa

A vádirat szerint a budapesti férfi szervezetében hasis, marihuána, továbbá ún. „kristály” fogyasztásából származó kábítószer volt, amikor 2021. május 4-én késő este járművével Szentkirály lakott területén kívül közlekedett - olvasható az ugyeszseg.hu-n

A gyér forgalmú, sima, száraz felületű útszakaszon a bódult állapotban lévő sofőr egy előzési manőver befejezését követően úgy tért vissza a sávjába, hogy továbbsodródott az árokba, majd egy fának és egy villanyoszlopnak ütközött. A jobb első ülésen szállított utasa a megrongálódott csomagtartón keresztül az úttestre zuhant a járműből. A baleset következtében eszméletét vesztő sértett több csigolyája eltört és a szemmozgató idege is károsodott, ami miatt maradandó sérülésként kettőslátása alakult ki. A vádlott nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A baleset során a vádlott és az utasa nem használtak biztonsági övet.

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte azt a KRESZ szabályt, ami szerint járművet az vezethet, aki vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll.

Az ügyészség a férfit maradandó fogyatékosságot okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Több kilométerről lehetett látni a gyáli hulladékfeldolgozó tüzet

Több kilométerről lehetett látni a gyáli hulladékfeldolgozó tüzet

Még oltják a lángokat Gyál külterületén - közölte a Katasztrófavédelem. Tegnap délután egy hulladékfeldolgozó telep gyulladt ki, a bálázott, vegyes hulladék kapott lángra. A tűz átterjedt a több mint ezer négyzetméteres üzemcsarnokra is. A helyszíni mérések nem mutattak ki egészségre káros koncentrációt a levegőben.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!