2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Kék hírek

3 év börtön kábítószer-kereskedelemért

A Szekszárdi Törvényszék a 2022. november 9-én tartott tárgyaláson 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a húszas évei elején járó szekszárdi férfit, aki 2018 tavasza és 2019 augusztusa között kábítószert, marihuánát értékesített három személynek, rendszeres haszonszerzésre törekedve.

  • 3 év börtön kábítószer-kereskedelemért

A kábítószert megvásárló személyek között az átadáskor a tizennyolcadik életévüket be nem töltött személyek is voltak. A vádlott a marihuánát több esetben az ügyben kezdetben szintén vádlottként szereplő, időközben jogerősen 7 év fegyházbüntetésre ítélt férfitől szerezte be és értékesítette tovább. A vádlott ún. „elosztóhelye” Szekszárdon egy helyi üzlet környékén volt. A vádlott a kábítószer-kereskedői tevékenységéből az érintett időszakban 142.500 forint jövedelemre tett szert.

A törvényszék a vádlottat az egyébként 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek, és a fent írt büntetések kiszabása mellett rendelkezett a feltételes szabadságra bocsátás esedékességéről, továbbá a „bűnös” vagyongyarapodására tekintettel 142.500 forint vagyonelkobzást rendelt el vele szemben.

Ezen túl a vádlottat felmentette a tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek kábítószer átadásával elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének vádja alól, tekintettel arra, hogy nem volt igazolható az eljárásban, hogy a vádlottnak tudomása volt egyes vásárlóinak tizennyolc évet meg nem haladó életkoráról. Utóbbi személyek tekintetében a vádlotti kereskedői tevékenységet a bíróság a bűncselekmény alapesete körében értékelte.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész, illetve a vádlott és védője is három munkanap gondolkodási időt tartott fent a nyilatkozattételre.

Fotó: Shutterstock - illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!