2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Amerika magyar grófja

Következik:

Európai Híradó 04:00

Kék hírek

14 évre fegyházbüntetés a férfinak, aki agyontaposta áldozatát

  •  14 évre fegyházbüntetés a férfinak, aki agyontaposta áldozatát

A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, amely jogerőre emelkedett.

Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2021 júliusában A. K. vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt, mint visszaesőt 14 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért fellebbezett. 

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott és élettársa 2020 márciusától hajléktalanként éltek Debrecenben. Kifigyelték, hogy a bűncselekmény elkövetésének helyszínéhez közeli kereszteződésben van egy romos épület, ahol nem lakik senki, ezért oda beköltöztek. Mindketten rendszeresen ittak, a bűncselekmény elkövetésének napján is egy élelmiszerüzlethez tartottak, hogy a nyitást követően szeszes italt vegyenek maguknak. Gyalog indultak el, majd az Erzsébet utcán, az egyik társasház lépcsőházi bejáratánál észrevették az ott ülő szintén hajléktalan férfit, akit látásból ismertek. A vádlott odament a cigarettázó sértetthez és tüzet kért tőle. A sértett ekkor hirtelen felállt és szó nélkül ököllel szájon ütötte a 27 éves vádlottat. A férfi ezen feldühödött és dulakodni kezdett a sértettel. A vádlott az esőtől sáros járdán megcsúszott, hátraesett és magával rántotta a földre a sértettet is. A fiatal férfi gyorsan fel tudott állni, majd a hanyatt fekvő sértett arcát több alkalommal nagy erővel megtaposta. A sértett elvesztette az eszméletét, a vádlott ekkor magára hagyta áldozatát és távozott a helyszínről. A vádlott élettársa a bűncselekmény elkövetésének közelében tartózkodott, többször fel is szólította a férfit, hogy hagyja abba a sértett bántalmazását. Az elszenvedett sérülés és a sértett halála között ok-okozati összefüggés volt megállapítható. A férfi életét az idejekorán alkalmazott gyors és szakszerű orvosi segítség sem tudta volna megmenteni. 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!