2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Weber: Orbán a tűzzel játszik

Hír TV

2018. május 12., szombat 15:36, frissítve: szombat 19:19

Kizárhatják a Fideszt az Európai Néppártból, ha Orbán Viktor és kormánya nem tartja be az európai értékeket - a konzervatív pártcsalád frakcióvezetője szerint. Manfred Weber egy holland lapnak adott interjúban Orbán a tűzzel játszik, amikor a civil szervezeteket és a CEU-t támadja. Az unióban jó ideje napirenden van a magyar helyzet, a korrupció miatt is magyarázkodni kényszerülhet a kormány.

Egy brüsszeli jelentés szerint Magyarországnak még sohasem volt olyan korrupt kormánya, mint most.  Az Európai Parlament költségvetés-ellenőrzési bizottsága kínos bírálatokat fogalmazott meg a magyarországi helyzetről, ebben többek között a hatalmas méretű korrupció és az uniós források túlárazott, átláthatatlan felhasználását is említik.

 „Nem egyszerű lopásról van szó, hanem bűnszövetségben elkövetett, a kormányt és a polgármestereket magába záró, bűnszövetségben elkövetett csalássorozatról van szó” – jelentette ki az LMP-s Hadházy Ákos.

Az uniós pénzek lenyúlása miatt saját pártszövetségesei is elfordulnak Orbánéktól.

Az uniós pénzek lenyúlása miatt saját pártszövetségesei is elfordulnak Orbánéktól.

 „Egyre többen kérik azt, hogy a néppárt zárja ki a Fideszt, merthogy nem tudnak az Orbán-kormánnyal együtt dolgozni, nem akarnak részese lenni annak, amit egyként ők is kritizálnak az Orbán-kormány működésében” – ismertette a Hír TV brüsszeli tudósítója, Arató László.

 Nem csak a korrupció okoz visszatetszést nyugaton. Egy friss lapinterjúban Manfred Weber azt hangoztatta: a magyar miniszterelnöknek és kormányának tiszteletben kell tartania a demokráciát, a jogállamiságot, és a szabad sajtót. Az Európai Néppárt frakcióvezetője is belengette, hogy a Fideszt kizárhatják a konzervatív pártcsaládból, ha ezeket a normákat nem tartják be.

A Fidesz kizárását korábban ír, holland és svéd tagjai is felvetették a Néppárton belül, de a szövetség parlamenti ereje jelentősen gyengülne a fideszes képviselők elvesztésével.

A Párbeszéd EP-képviselője szerint komoly nehézséget okozna a kormánynak, ha Fideszt kizárnák a Néppártból. Jávor Benedek arról beszélt, a néppárti tagság komoly védelmet biztosít a kormánypártnak az EP-ben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!