2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Vona pótolná, amiért Orbánt kigúnyolták

Hír TV

2018. február 27., kedd 14:30, frissítve: kedd 15:30

Nyílt levelet írt a francia elnöknek Vona Gábor, a Jobbik elnöke azt írta, április 8-dika után, ha a Jobbik nyeri a választásokat, Magyarország csatlakozni fog a Macron által kezdeményezett uniós konzultációhoz.

Emmanuel Macron francia elnök meghirdette konzultációját, számoltunk mi is be róla korábban. A kérdőívezés áprilisban indul, és azt firtatja majd, hogy mivel lehetne szorosabbra fűzni a kapcsolatot az európai nép és az európai politika között. A kezdeményezés uniós konzultációvá nőtte ki magát, hiszen a kezdeményezéshez minden tagállam csatlakozott, kivéve Magyarországot.

– Az előbb azt mondta, hogy 26 ország készen áll, hogy megszervezzék az állampolgári konzultációkat. Legutóbb még csak 25 országról volt szó. Meg lehet tudni, melyik a huszonhatodik?
– Nem tudom, hogy ön melyik 25-öt hallotta. Azt hiszem, Hollandia hiányozhatott, ők lesznek a huszonhatodikak, ha lehet hinni a számításoknak, amiket megkaptam. Az egyetlen ország, amelyik nem vesz ebben részt, Magyarország. Ami bizonyára meglepi önöket.

Így élcelődött a francia elnök a konzultációtól elzárkózó magyar politikán. (Részletek a videóban)

Az Európai Unió jövőjét rendszeresen firtató, reformokat sürgető magyar kormány valóban nem csatlakozott a kezdeményezéshez – erősítette meg aztán külügyminiszter.

Nyílt levél, Vona máshogy tenne

A történések után nyílt levelet írt a francia elnöknek Vona Gábor, a Jobbik elnöke azt írta, április 8-dika után, ha a Jobbik nyeri a választásokat, Magyarország csatlakozni fog a Macron által kezdeményezett uniós konzultációhoz.

„…helyre kell igazítanom a sajtótájékoztatóján elmondottakat: Elnök úr állításával ellentétben Magyarország csatlakozni fog és részt fog venni a konzultációban. Április 8-án ugyanis hazánkban parlamenti választások lesznek, melynek során a magyar polgárok a nemzeti ügyeinket elszabotáló és nemzetközi megítélésünket tönkretevő Fidesz-kormányról fogják elmondani véleményüket az április 8-a után felálló új, a Jobbik által vezetett kormányra pedig bizton számíthat abban, hogy közös európai ügyeinket megvitassuk és az Európai Uniót egy valóban a polgárai érdekeit szolgáló szervezetté tegyük” – írta a legnagyobb közösségi portálon a Jobbik pártelnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!