2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Újra Fekete Dávidot választották a Fidelitas Országos Választmányának elnökévé

2020. július 11., szombat 20:17

Tisztújító ülést tartott a Fidelitas Országos Választmánya. A szervezet elnöke elmondta: az ülésen politikai nyilatkozatot fogadtak el, amelyben kiállnak a véleményszabadság mellett a nemzeti konzultáció kapcsán. Illés Boglárka hozzátette: a választmányi ülésen az albérletárak és az Airbnb-k szabályozása is szóba került. A tisztújításon ismét Fekete Dávidot választották a választmány elnökének.

A fiatalok politikai szocializálásáról és annak fontosságáról beszélt a Fidelitas Országos Választmányának tisztújító ülésén a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára. Orbán Balázs arra bátorította a fiatalokat, hogy építsenek tudásbázist, amelyet a későbbiekben fel tudnak használni a haza céljainak szolgálatába.

A választmány elnöki tisztségét 5 éve Fekete Dávid tölti be. Elmondása szerint a Fidelitas Országos Választmányának feladata a legfontosabb döntések meghozatala két kongresszus között.

„Sok fontos témával foglalkozunk. Elsősorban tisztújítás lesz, illetve egy politikai nyilatkozatot fogunk elfogadni, ami tulajdonképpen arról szól, hogy tulajdonképpen a véleményszabadság mellett kiállunk és elítéljük azt a baloldali gyakorlatot, miszerint megpróbálják megakadályozni egyes ellenzéki erők azt, hogy az emberek elmondhassák a véleményüket a koronavírus-járvány kezelésével, illetve a migrációval kapcsolatban a nemzeti konzultáció keretében.”

- mondta a tisztújítás előtt a fiatal politikus.

Az ülésen további kérdéseket is tárgyaltak, amelyek a fiatalok életét rendkívüli módon érintik – erről már a Fidelitas elnöke beszélt.

„Ilyen például az elszabaduló albérletárak kérdése és az Airbnb-vel kapcsolatban hozott egy döntést, méghozzá azt, hogy önkormányzati hatáskörbe utalja az Airbnb szabályozását. Mi ezt a döntést is támogatjuk, és most az önkormányzatokon a sor. A Fidelitas soraiban számtalan önkormányzati képviselő, polgármester van, szerepel. Mintegy százan vagyunk, tehát fontosnak tartjuk, hogy ezt is megvitassuk, nemcsak fővároson belül, hanem a fővároson kívül, vidéki településeink vonatkozásában is”

– közölte Illés Boglárka.

A Fidelitas Országos Választmánya újabb két évre Fekete Dávidot választotta elnökévé.

HírTV

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!