2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Állami áruház 13:00

Tüntetnek este a BKK-botrány miatt

2017. július 24., hétfő 06:43, frissítve: hétfő 12:35

A tiltakozók 19 órától a fővárosi Rumbach Sebestyén utcában gyülekeznek, elmondásuk szerint nem kérnek a „jogi intézkedésnek álcázott megtorló akciókból”.

A múlt héten a közlekedési vállalat jelentette fel azt a 18 éves fiatalt, aki egy biztonsági résre figyelmeztette őket. Több nappal később az informatikai rendszert működtető T-Systems vezérigazgatója bocsánatot kért, és azt mondta: együttműködnének a fiatallal, aki feltárta: milyen sérülékeny az új rendszer. A BKK vezérigazgatója vizsgálatot ígért az ügyben.

Az Occupy Oktogon csoport által szervezett demonstráció hétfőn 19 órakor kezdődik a fővárosban a Rumbach Sebestyén utcánál felállított guruló színpadnál. A szervezők közölték, a rendezvényt a T-Systems és a BKK bocsánatkérése ellenére is megtartják, mivel a nyilatkozatok csak megerősítették: „nem kérünk a jogi intézkedésnek álcázott megtorló akciókból”.

A csoport leszögezte, nem csak a technikai hibát bejelentő fiatal esete kapcsán tiltakoznak. „Ne kapjon zöld jelzést az ártatlanokat furikázó rabszállító! Nem kicsi a tét: a demokratikus légkör elutasításától, a szabadságjogok megvonásán át a büntetés és a rettegés társadalmáig egy lélegzetvételnyi az út, és lassan elfogy a jó közérzet levegője” – áll a közleményben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!