2024. 04. 30. Kedd Katalin, Kitti napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Továbbra is nagy a migrációs nyomás

2015. október 12., hétfő 18:51, frissítve: hétfő 20:36

A hétvégén a rendőrök országszerte összesen 23 ezer embert fogtak el tiltott határátlépés miatt. A hatóságok összesítése szerint migránsok 74 országból érkeztek idén Magyarország területére.

Továbbra is napi több ezer illegális határátlépő érkezik Magyarországra, többségében a horvát határon keresztül. „Az a helyzet itt Beremenden, hogy az előzetes jelzések szerint délelőtt, délután és este is érkezik ide 10-10 busz, de itt most torlódás van, a délutáni 10 busz már megérkezett, de jelen pillanatban nincsen olyan busz, amivel a magyar oldalon tovább lehetne őket vinni” – mondta Szilágyi Jenő, a Hír TV tudósítója.

Csak a hétvégén összesen 23 ezer ember ellen indult eljárás tiltott határátlépés miatt. „Az éves összesítés szerint január elsejétől ma 0 óráig 357 719 illegális bevándorlóval szemben intézkedtek kollégáim. A határzárral kapcsolatos bűncselekmények gyanúja miatt szeptember 15-től egészen ma 0 óráig a rendőrség összesen 686 személlyel szemben rendelt el nyomozást” – mondta Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője.

A belügyminiszter a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen beszélt a migránshelyzet kihívásairól. Pintér Sándor úgy fogalmazott: az Európai Közösség elvárása az, hogy mindenhol azonos biztonság legyen. „Azonos biztonság csak akkor lesz, ha a rendőreink a biztonságot veszélyeztető kihívásokra azonos módon reagálnak. A feladat megoldásához szükséges ismeretekkel rendelkeznek. Ez csak hatékony és azonos alapelveken nyugvó képzési rendszerrel valósítható meg” – mondta Pintér Sándor belügyminiszter.

Hetvennégy országból érkeztek Magyarországra illegális határátlépők, 8 európai, 38 afrikai, 5 amerikai, 22 ázsiai és egy óceániai országból. Csaknem 600 ember állampolgársága ismeretlen. Legtöbben szíriainak vallották magukat, de tömegesen jöttek Afganisztánból és Pakisztánból is.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!