2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Többen is feljelentik Bayert, ő nem nyilatkozik

,

2017. május 8., hétfő 14:15, frissítve: hétfő 19:45

Az LMP társelnöke, az Együtt alelnöke és a volt fideszes Tényi István is feljelenti Bayer Zsoltot, aki a hétvégén egy rádióműsorban azt mondta az Országházban tüntető civilekről: „a vérükön és taknyukon kellene őket kirángatni”.

Bayer Zsolt megszólalásában azt a civil akciót minősítette, amikor az aktivisták az igazságügyi bizottság ülését zavarták meg transzparensekkel.

Orbán nem kommentál
Nem kommentálja a miniszterelnök Bayer Zsolt megnyilvánulását. Orbán Viktor az ATV kérdésére csak annyit mondott, hogy nem ismeri a Fidesz-alapító publicista véleményét.

Az ügyben a feljelentéseiről híres Tényi István a médiahatóságnál tett bejelentést, mert szerinte a publicista megsértette a hatályban lévő médiatörvényt.

„A tegnapi nap folyamán fordultam a médiatanácshoz egy beadvánnyal, a médiatörvénynek 17. paragrafusának első bekezdésére hivatkozva, amely azt fekteti le, hogy a médiatartalom nem lehet alkalmas valamely közösség vagy kisebbség, illetve bármely többség elleni gyűlöletkeltésre. Álláspontom szerint a Bayer Zsolt által korábban egy rádióban elmondottak ezt a törvényi hivatkozást bőven kimerítik, ebből a szempontból pedig a médiatanácsnak úgynevezett hatósági eljárást kellene indítania. Bayer Zsolt kijelentésével kapcsolatban még az is a véleményem, hogy gyakorlatilag hűen tükrözi azt, miről szól napjainkban a Fidesz, miről szól napjainkban a kormányzati politika” – nyilatkozta Tényi István.

Az Együtt alelnöke szerint nemcsak büntetőeljárásnak kellene indulnia a publicista kijelentései miatt, hanem a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét is vissza kellene venni Bayer Zsolttól. Berkecz Balázs hozzátette: feljelentését még a mai napon benyújtja. „Vérlázítónak tartom, felháborítónak tartom, prosztónak tartom, és egyszerűen azt gondolom, hogy ilyet ma egy jogállamban senki sem mondhat. Hogyha pedig mond, akkor nincsen helye a közéletben sem újságíróként, sem a Fidesz kegyenceként” – fogalmazott.

A Fidesz frakcióvezetője nem hallotta és nem is látta Bayer Zsolt kijelentését. Kósa Lajos ugyanakkor azt mondta, az elemi normákat mindenkinek be kell tartania. „Ez ilyen szempontból talán erős megfogalmazás. Én csak arra szeretnék mindenkit kérni, hogy az elemi normákat, az elemi érintkezés szabályait tartsa be. Adjuk meg egymásnak a tiszteletet” – emelte ki a fideszes politikus.

Kerestük Bayert is, de a kérdéseinkre nem akart válaszolni.

– Halló, tessék!
– Halló, jó napot, Hermann Gábor vagyok a Hír TV-től, és Bayer Zsoltot keresem.
– Igen?
– Tudok készíteni önnel interjút?
– Nem tud.
– Miért?
– Mert nincs kedvem. Mert magukkal nem beszélek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!