2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Több mint 150 millió forintot követel vissza a Belügyminisztérium

2016. április 1., péntek 11:23, frissítve: péntek 11:38

Országosan több mint 150 millió forintot követel vissza a Belügyminisztérium a közmunkaprogramhoz nyújtott támogatásokból. Ennek harmadát a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Abádszalókon kérik számon.

Az indoklás szerint a településnek a hiányos adminisztráció miatt kell 51 millió forintot visszafizetnie. A településnek jelenleg nincs vezetője, mert a korábbi polgármester februárban lemondott, az időközi választást pedig május elejére írták ki. A Jobbik által támogatott független polgármesterjelölt feljelentést tett a visszakövetelt támogatás miatt.

„A Belügyminisztérium jelentése alapján adminisztrációs hiba, nem megfelelő átvezetések, az állatok elhullásáról nem megfelelő nyilvántartás-vezetés, valamint, amit nagyon fontosnak tartok megjegyezni, az ebből származó bevétel, az állatok eladásából származó bevétel nem lett visszaforgatva a közmunkaprogramba. És azért azt tudjuk nagyon jól, hogy ez is olyan, mint a pályázati pénzek felhasználása, szigorú szabályok vannak, amire adják a pénzt, azt arra kell felhasználni, meg kell felelni számos kitételnek, és itt ugye ez elcsúszott” – fogalmazott Deák Eszter független polgármesterjelölt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!