2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Több ezren kapnak majd havi járadékot

2015. augusztus 7., péntek 17:41, frissítve: péntek 18:02

Magyarországon több mint húszezren, a határon túli magyarok körében több ezren jogosultak júliustól hadigondozásra – mondta Tarnai Richárd.

A Pest megyei kormánymegbízott arra emlékeztetett, hogy a második világháborús hadiözvegyek és hadiárvák járadékát a kommunista diktatúra időszakában elvették. Júliustól a hadiárvák 8550, a hadiözvegyek 32 ezer forint havi járadékot kapnak életük végéig. „A kormányzat fontosnak tartotta, hogy egy több évtizedes mulasztást, egy több évtizedes bűnt hozzon helyre. Mégpedig azt a bűnt, amely az 1938. november 2-a, az első bécsi döntés és 1945. május 9-e, a második világháború befejezése után a magyar királyi hadseregben, illetőleg csendőrségben szolgálatot teljesítő és ott elhunyt emberek hozzátartozóinak, házastársainak és gyermekeinek az ellátását a kommunista diktatúra idején elvette” – fogalmazott Tarnai Richárd kormánymegbízott.

Pest megyében eddig több mint száz kérelmet bíráltak el, az első jogerős határozatokat pénteken adták át. A kormány a munkaszolgálatosokat már korábban kárpótolta egy másik jogszabállyal.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!