2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Elégedettek a Tesco-sztrájkkal a szakszervezetek

2017. szeptember 10., vasárnap 08:07, frissítve: vasárnap 10:58

Sikeresnek és eredményesnek tartják a Tesco-dolgozók hétvégi országos sztrájkját a szakszervezetek.

Szombaton 27 áruház zárt be a dolgozók munkabeszüntetése miatt, de a többi helyen is akadozott a vásárlók kiszolgálása – ezeken a helyeken diákmunkásokkal pótolták a kieső munkaerőt. Az egyik szervező szerint a Tesco most már kénytelen elismerni, hogy a szakszervezetek valós problémákra követelnek megoldást.

„Az elmúlt két nap bebizonyította, hogy ez a munkavállalók problémája, amit ők fel is vállalnak, hiszen az, hogy ilyen tömegben odaálltak, szerintem mi sem számítottunk rá, és talán a munkáltató sem számított erre. Tehát ez egy más típusú egyeztetéssé fog válni, nem lehet többé azt mondani, hogy a szakszervezetek által felvetett, felnagyított problémáról van szó” – nyilatkozta a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete Tesco alapszervezetének elnöke.

A szakszervezetek 25 százalékos béremelést, és 15 százalékos létszámbővítést követelnek.

Rendben kinyitottak, zavartalan a kiszolgálás

A Tesco vezetése és a szakszervezetek hétfőn 10 órakor ismét tárgyalóasztalhoz ülnek. Hevesi Nóra, a vállalat szóvivője a Hír TV-nek azt mondta: ez egy korábban egyeztetett időpont, amit nem befolyásol a hétvégi sztrájk. Vasárnap reggel egyébként rendben kinyitott valamennyi üzlet.

„A Tesco mind a 206 áruháza ma már a megszokott nyitvatartási időben várja a vásárlókat, online kiszolgálás szolgáltatásunk is zavartalanul működik. Az elmúlt órákban munkatársaim azon dolgoztak, hogy rendezett körülmények, feltöltött polcok várják kedves vásárlóinkat, akiktől a tegnapi kellemetlenségeikért ezúton is elnézést kérek, és kollégáimnak, akik ma reggel dolgoznak, pedig szeretnék köszönetet mondani megfeszített munkájukért” – nyilatkozta Hevesi Nóra, a Tesco-Globál Áruházak Zrt. szóvivője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!