2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Tarsolynak parlamenti belépője volt, a pártok egymásra mutogatnak

2015. március 28., szombat 18:46, frissítve: vasárnap 15:30

Parlamenti belépője is volt Tarsoly Csabának – tudta meg az Index. A Quaestor őrizetbe vett elnök-vezérigazgatója még 2013 áprilisában kapott belépőt a Miniszterelnökségtől. Az ellenzéki pártok szerint a Fidesz is érintett a brókerbotrányban, mivel kormánypárti politikusok előre tudhattak a csődhelyzetről. A Fidesz szerint viszont a szocialistáknak inkább arra a kérdésre kellene választ adniuk, hogy balliberális kormányok vajon miért hunytak szemet a korrupció fölött.

„Nem akarok én brókerellenes hangulatot kelteni, mert van az embereknek épp elég bajuk e nélkül is, de azért láttunk már brókert, meg láttunk a pesti flaszteren szaladgálni luxuskocsikat, meg ismerjük ezt az egész életmódot” – bár szokásos pénteki rádióinterjújában a miniszterelnök már megelőlegezte a brókerbotrány felelőseinek letartóztatását, a Demokratikus Koalíció szerint azonban a hatóságok intézkedése elkésett, mert a Quaestor vezetői az öncsőd bejelentése után még hetekig szabadlábon voltak, így lehetőségük volt a vagyonuk kimentésére.



„Úgy látszik most, hogy Tarsoly Csabának csak a fideszes kapcsolatai jelentősek, így aztán most megindult a hezitálás. Az, amit ma döntött ez ügyben az igazságszolgáltatás, megerősíti a gyanúnkat abban, hogy itt nem lesz érdemi vizsgálat” – közölte Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője.

Az MSZP is támogatja a Jobbiknak azt a javaslatát, hogy a parlamenti képviselők és hozzátartozóik írásban adjanak számot arról, érintettek voltak-e a brókerbotrányban. Kunhalmi Ágnes a Hír TV-nek azt mondta, az MSZP saját bevallással készül, hétfőn a képviselőik nyilatkozni fognak arról, hogy volt-e megtakarításuk Quaestornál. „Szerintem akinek nincs takargatnivalója, az simán meg tudja ezt a nyilatkozatot tenni. Eleve a képviselőknek a vagyonnyilatkozatukban fel kell tüntetni, hogy milyen befektetéseik vannak. De én azt javaslom minden képviselőnek, hogy mondja meg, hiszen transzparens, és átláthatónak kell lennie mindennek, főleg egy ilyen bűncselekmény gyanús ügy mellett” – hangsúlyozta a szocialisták országgyűlési képviselője. Bővebben>>>

A Fidesz frakció szóvivője abban bízik, hogy a parlament mihamarabb elfogadja azt a törvénymódosító javaslatot, amely lehetővé teszi, hogy a gyanúsítottak vagyonát már a bírói végzés előtt zár alá vonják. Tuzson Bence az az ATV stúdiójában hangsúlyozta: a Quaestornál tartott állampapírok nincsenek veszélyben, és a betétvédelmi alap 6 millió forintos értékhatárig mindenkit kártalanítani fog. „Meg kell nyugtatni mindenkit, aki kisbefektető, hogy akinek a pénze a Quaestornál állampapírban volt, azoknak a pénze biztonságban van, mert az állampapír továbbra is garanciát jelent, és az nem tartozik bele a Quaestor vagyonába” – hívta fel a figyelmet Tuzson Bence.

Közben kiderült, hogy a száz leggazdagabb magyar üzletember között nyilvántartott Tarsoly Csabának állandó parlamenti belépője is volt. Az Index értesülései szerint a brókerbotrányban érintett Quaestor vezetője még 2013 áprilisában kapott belépőkártyát a Miniszterelnökségtől. A kancelláriát – akkor még államtitkárságként – Lázár János vezette, de ott dolgozott államtitkárként Szijjártó Péter jelenlegi külügyminiszter is, aki két éve Tarsoly Csabával közösen avatta fel a moszkvai magyar kereskedőházat.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!