2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

„Szinte minden bokorban embercsempészt találnak”

2015. augusztus 30., vasárnap 11:55, frissítve: vasárnap 12:01

Újabb embercsempészeken kattant a bilincs a fővárosban és Szabolcsban is.

Egy litván, egy osztrák és egy lengyel sofőr összesen 24 szír menekültet próbált Németországba vinni. Mindhárom sofőr az M1-es autópályán bukott le igazoltatás közben.

Bécs helyett Mátészalkára szállított illegális bevándorlókat két embercsempész. A gyanúsítottak egy feketére festett ablakú kisteherautó rakterébe zsúfolták be a 17, magukat szírnek valló menekültet, köztük három gyermeket és két nőt. A migránsok azért fizettek a középkorú magyar férfiaknak, hogy Ausztriába vigyék őket. Többórás utazás után azt mondták nekik, hogy megérkeztek, de a menekültek sejtették, hogy nem az osztrák fővárosban vannak, ezért nem akarták elhagyni a járművet. Az embercsempészeket őrizetbe vették, a külföldiek ellen pedig idegenrendészeti eljárás indult.

– A mátészalkai rendőrök szombaton hajnalban igazoltatták egy kisbusz sofőrjét és a társát, akiknek a kisteherautójának a rakterében 17 illegális bevándorló volt, köztük három gyerek és két nő is. A magukat szír állampolgároknak valló külföldiek elmondták, hogy ők azért fizettek a két férfinak, hogy Budapestről Bécsbe vigyék őket. A többórás utazás után azt mondták nekik, hogy most már kiszállhatnak, megérkeztek, ők azonban gyanították, hogy nem Bécsben vannak. Nem is ott voltak, Mátészalkán voltak. A két magyar férfit a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság migrációs ügyek osztálya őrizetbe vette, és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat – közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.


Embercsempészeket fogtak a Csongrád megyei rendőrök is. Egy magyar rendszámú járművet tartóztattak fel tegnap hajnalban az M5-ös autópályán, Röszkén, amelyben három magyar férfi utazott. A teherautó rakterében 19 szír állampolgárt találtak. Kistelek határában egy román teherautóban pedig 41 migránst zsúfolt össze egy román embercsempész. A rendőrök további hat olyan személyt is előállítottak, akik pénzért illegális bevándorlókat szállítottak a fővárosba.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!