2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Szijjártó: Soros áll a kritikák mögött

2016. május 19., csütörtök 07:30

Soros György áll az amerikai kritikák mögött a magyar külgazdasági és külügyminiszter szerint. Szijjártó Péter erről Bulgáriában, a schengeni övezet jövőjéről tartott uniós tanácskozáson beszélt. A korrupciót általánosságban kedden az Egyesült Államok budapesti nagykövete kritizálta.

„Az elmúlt napok amerikai kritikái egy tőről fakadnak. Úgy tűnik, hogy a Clinton családdal jó kapcsolatokat ápoló és a Clinton család politikáját mindig is támogató Soros György elégedetlensége a magyar kormánnyal szemben most már megjelent a Clinton család kommunikációjában is. Az világos, hogy Soros György elégedetlen a magyar kormánnyal és egy olyan kormányt szeretne látni Magyarország élén, amely barátságosabb vele szemben, illetve számára kedvezőbb döntéseket hoz” – hívta fel a figyelmet Szijjártó Péter.

Colleen Bell a közép-európai egyetemen tartott előadásában azt hangsúlyozta, hogy ha egy kormány, illetve annak tisztviselői a hozzá közeli vállalkozások, esetleg családtagjaik zsebét tömik ki, ha magáncélokra különítenek el közpénzeket, akkor azzal mindenki veszít. Egy nappal korábban pedig a felesége mellett kampányoló volt amerikai elnök, Bill Clinton autokrata diktátornak nevezte Orbán Viktort.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!