2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Szigetvári: Egy közös lista nem hozna több szavazatot

2017. augusztus 2., szerda 20:29, frissítve: szerda 22:53

Szigetvári Viktor abban egyetért Botka Lászlóval, hogy jöjjön létre egy szélesebb együttműködés, de szerinte egy közös lista nem hozna több szavazatot 2018-ban. Azt viszont szeretné elkerülni, hogy nyilvános üzengetések legyenek; szerinte a választók nem ezt várják tőlük.

Az Együtt választmányi elnöke szerint a vita egyetlenegy dologról szól: Botka László – az MSZP vezetésével – egy darab közös listáról szeretne megállapodni, mint ahogyan 2014-ben is történt, ők ezzel szemben amellett érvelnek, hogy az újabb pártoknak, az „új pólusnak” kellene megállapodnia egymással.

„Mi inkább amellett érvelünk, hogy az újabb pártok, amelyek 2010 után jöttek létre, vagy hát az LMP 2010 előtt, de egy új lendülettel jött létre a magyar politikában – és nem szélsőjobboldali, mint a Jobbik –, nekünk az lenne a felelősségünk, hogy megpróbálunk egymással megállapodni, mert rengeteg olyan választó van, aki nem akar a Jobbikra szavazni, nem akar a szocialista pártra vagy akár a DK-ra szavazni” – fogalmazott Szigetvári az Egyenesen stúdiójában.

Kiemelte, nem akarja bántani az MSZP-t, de azt tudja, 2014-ben nem működött a közös listás megoldás. „Botka Lászlónak inkább beszélgetnie kellene velünk” – tette hozzá.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!